8+ Д. Цвекло,јаболко и банана Р. Телешко,пиперка,батат и кромид В. Палента со путер и к.млеко ( До сега само доручек ке видиме до после дали сме го погодиле ручекот)
8+ Д: слива и јаболко Р: полнета пиперка со ориз, компир и морков В: лепче со намаз( авокадо, изварок, к млеко и жолчка)
8+ Д: вишни, круша, праска и инстант ориз со тиква на холе за густина Р: пилешко месо, тиквица, домат и кромид В: хип каша за добра ноќ од овес и јаболка со АД млеко( конечно ги пројаде со АД и тоа на ДМ) @Septemvri најактивни сме на темава.
За вас назнам, мене јадењето ми стана главна преокупација туку денес се смирив кога видов дека крвната слика му е ок, бев исплашена искрено.
Да прашам,кога се прави крвна слика? Да не треба нешто откако јаде цврста храна? Еднаш правевме само,пред прва вакцина, за некој ден прави 7м П: слива+јаболко+Хип гриз Р: батат+спанаќ+тиквица+пашканат
Вчерашно мени 10+ Д: палента со кисело млеко У: печено јаболко Р: телешко, компир, морков, карфиол и лук (прв пат дадов, го јадеше, малку со гримаси ама добро помина, дури и малата прими од мирисот, како лукче мирисаше цела вечер ) В: попара - кисело млеко со лепче Денес Д: Слива со палента Планирам: У: банана ( со гризнување) Р: ориз, спанаќ, кромитче, морков В: овошен јогурт со вишни и малку банана за блажина
Изрендав домат во варењето на тиквицата и кромидот да извари водата како динстано доаѓа и го изблендирав со пилешко. Претходно ја пробав само домат со лепче едно залаче колку да не има реакција. Некни ја пробав сок од портокал денес и ставив во доручекот. 8+ Д: јаболко, круша, малку портокал и гриз. Р: телешко месо, спанаќ, брокула, компир, морков и кромид В: просо и банана.
8+ Д. Јаболко,праска (хип кашичка) и ориз Р. Телешко месо, ориз,морков,карфиол и брокула В. Гриз со млеко ( едвај 5 лажички, му се нанаше)
П: банана имполовина жолчка Р: ставив боранија, праз, морковче и мала китка брокула В: Одмрзнав вишни вајда со житарки ќе биде
8+ Д. Гриз,млеко и банана Р. Компир,морков,боранија,млад кромид и телешко месо В. Палента со путер и урда ке биде
Какво кокосово масло користите? За некоја ден полни 10 месеци и немам давано до сега ама почна на овошните кашички да се мршти па да пробав со него