8+ Вчера Д: слива, кајсија и јаболко Р: тиквица, кромид, ориз пашканат, целер и жолчка В: кисело млеко, овесни снегулки и вишни (како овошен јогурт) Денес Д: Круша, јаболко, три житарки од хипп Р: боранија, пченка , морков и телешко месо В: чоколино без шеќер со АД млеко
Какво е тоа чоколино без шеќер, од Подравка ? Ако не ти е тешко една фотка да направиш, да пробаме и ние.
7м П: јаболко+ банана+ гриз (хип) Р:тиквица+ компир+лук За утре П: круша+јаболка Р: тиквица+батат+кромид
Од интернет сликав, да пишам додека бебе цица Вакво и дадов. Какао има но прашав педијатар ми рече може. со АД го приготвив. Неколку дена додека јадев Кива и давав да проба, не покажа реакција. Денес во доручекот и дадов пола кива. За миг ја изеде кашата. Исто и за кива прашав ми рекоа дека не е голем алерген само е кисела и се меша со банана, авокадо. Јас ја дадов со авокадо, кајсија, и слива и 30 мл во вода растворени житарки на хип
Д: вишни, 1/4 банана, палента Р: тиквица, авокадо и црвена леќа ( за мене несфатлива комбинација ама ќерка ми си ја изручка без никакво одбивање, дури мислам и многу вкусна и беше) В: овошен јогурт со круша
8+ Д: кива, слива, авокадо и кајсија Р: мисирка, пченка компир и блитва В: па лента варена со изварок и путер и кисело млеко
7+ Д: Авокадо и круша Р: Компир, тиквичка, морков, пашканат, кромид Д:Слива, круша, јаболка Р:Ориз, блитва, морков, лук Д:Гриз и банана Р: Тиквичка, карфиол, морков, кромид Д:Гриз и слива Р: Блитва, компир, морков и кромид Д: Авокадо и банана Р: Палента, брокула,тиквичка, пашканат, лук Д:Житарици со слива на hipp Р:Ориз, тиквичка, морков, лук Д: Палента со јаболко Р: Компир, карфиол, морков, кромид Д:Гриз, круша и јаболка Р: Ориз, брокула, пашканат, кромид
Д. Кајсии и банана Р. Компирче,морков,тиквица,карфиол и телешко месо В. Палента со путер и кисело млеко ке биде