Немав како да измерам, од прилика две,три супени лажици Ми спакувала мајка ми во ќесички по повеќе од тоа што дадов , среќа што не го ставив цело,на таа количина ми правеше бљак фаци и после 5-6 лажички затвори уста. Ја ставив кашата во шољата што пијам кафе секој ден (и ја гледа и се радува) лапна уште 4-5 лажички ама сфати колку е саат И така ручекот заврши во канта,а он се изналапа купечка каша јаболко+морков како да не видел. Утре втор ден месо,со тиквичка,ориз и лук. Ќе видиме како ќе биде
Д: смути од банана,портокал,јаболко ,јогурт (не го пипна) Д2: лебче со абц кришка Р: риба,компир,морков,лук У:бисквита В: или палента ке биде, или домашен овошен јогурт
П:Банана со жолчка У:Млеко со 3 бисквитки Р:Брокула, тиквица, морков и праз В:Демек ќе скокнам дека бевме на гости , ама кога седнавме на маса се тресевме по чиниите , па не послужија со лепче и кисело млекце
Д. Јаболко Р. Батат,пашканат и телешко месо В. Чоколино без шеќер, видено кај @Presrekna му се допадна, а и мене исто.
8+ Вчера: Д: круша, јаболко и вишна Р: телешко месо, тиквица, компир, морков и блитва В: ноќна каша во тегла од јаболко праска и бисквита на хипп(излезени бевме па тоа носев) Денес: Д: слива, кајсија и круша Р: ориз, тиквица, компир, пилешко месо В: каша со бисквити за добра ноќ со АД млеко @Septemvri баш ми е мило што помогнав и што ве бендиса. На здравје
П:Половинка круша, цело јаболко и житарки од Хип, цело тегле од 190 грама го кркнавме после незнам колку време Р:Ориз, јунешко, кромид и к.млекце В:Вишни одмрзнав ќе бидат со кексолино
Д. Слива,јаболко и банана Р. Жолчка, батат, пашканат и карфиол В. Млечна каша со просо Од денес 9 мрасте бебето
@Septemvri @Presrekna какао дадовте прв пат со чоколиното? Уште не сум дала. Ја имам дома оваа на Хип ама ми стои на страна Можам да дадам?
Ги користите ли кашите од Babylove од ДМ? Купував пелени,ги видов на рафт 190 грама за 49 ден,мн ефтино ми се виде,а без шеќер бар на оваа пишува дека е. Ако се добри да си купувам од нив Д: Кајсија и јаболка (Babylove) Р: спанаќ,ориз,морков, кромид и пиперка (прв пат)