Здраво мајки Какви лебче им давате на малите ваши? Јас и мм не јадиме веќе 3м леб и не купувам а стариве доле купуваат бел на кришки жито-лукс, сакам да и направам јас па ако имате некој рецепт споделете ве молам.. Поздрав
Јас кога барав на почетокот без шеќер налетав на нив,прашав другарка од германија ми рече и она ги користела за двете. Ги користам овошните. д: круша+слива+овес р: батат+брокула+ориз в: просо
Здраво мамички, овошните и зеленчуковите кашички што ќе ви останат, дали ги чувате во фрижидер и за утредента да дадете или ги фрлате? Фала ви однапред!
Зеленчуковите ги чувам за утре во обичен фрижидер ако ми останало не се дојало, а ако плански сум направила повеќе уште додека е топло теглето го вакумирам и потоа го замрзнувам. Овошјето ако не се дојаде за саат-два или мама и тато не се жртви за дојадување тие ги фрлам, овошјето оксидира П:Круша и бисквити У:Чоколино Р:Златна мешавина В:Лепче со крем сир или павлака
8+ Вчера Д: круша, вишна и хељда на хип Р: палента варена со изварок и 1/2 жолчка В: овесна каша со јаболка Денес Д: кајсија, банана Р: телешко месо, спанаќ , морков и компир и м масло В: хип каша од јаболко и бисквити Ќе ве прашував тие што давате каши по колку мл млеко ставате? За 8-9 месеци? На сите пишува со 150-180 мл млеко 3-4 л каша и тоа за 6 месеци бебе. Мојава прв пат 120 мл вечерва јаде. Секогаш 90 и правев.
Д. Праска,кајсија и малку банана Р. Компир,морков,кромид,грашок и пилешко месо В. Млечна каша со просо и банана
Како го спремаш гризот? Ставив 1 супена лажица во 100мл зовриена вода варев со мешање 10мин. Откако се олади ми се направи како пудинг цврсто,да не правам нешто погрешно? Д: круша (хип) ,пченичен гриз (1 ден глутен) и непланирано пола јаболче Р: тиквица, брокула,кромид ,ориз
Да да, не се вари. Само вода зовриена ставам. Ова е како тие кремите на Холе, Хип , само ова е гр марка не знам дали ја има воопшто во мк