Вчера Д:Авокадо и јаболка Р:Брокула, морков, пашканат, праз и лук В:Просо и банана Д:Круша и слива Р:Батат, тиквичка, пиперка и кромид В:Палента и јаболка
П:Јапонско јаболко со банана У:Две џиџи бебе Р:Тиквица, морков, јунешко и палента У:Цреши В:Лепче со павлака или крем сир
Вчера 9+ Д: круша, цреши и кајсии Р: палента варена со к. млеко, изварок и блитва В: млечна каша на хип од јаболко и бисквит со АД млеко Денес Д: банана авокадо и просо Р: мисиркино месо, компир, морков, пченка В: тарана со изварок и јогурт
9+ Д. Кајсија и цреши У. Малку банана Р. Телешко месо, компир,морков и пиперка В. Гриз,јаболко и праска хип ноќна каша
Вчера Д: Jабoлкo, слива и гриз Р: Гoтoва каша кoмпир, мoркoв и телешкo не бевме дoма Денес Д: Jабoлкo и палента Р: Батат, карфиoл, крoмид, пиперка
П:Круша и 5житарки на Хип У:2 бисквитки Џиџи бебе Р:Спанаќ и палента со к.млеко Р2:Ѓозлеме-Не дружеше нас за ручек, му се слади неговиот ручек ама не ни остана В:Ќе ја береме црешата
Д. Круша,јаболко и кајсија У. Бисквита и цице Р. Телешко месо,компир,морков,боранија,лук и кромид и маслиново масло В. Чоколино ке биде
9+ Д: слива, кајсија, цреша круша и 5 житарки на хип со 30 мл вода Р: тиквица, компир, брокула, 1/2 жолчка, просо и маслиново масло В: гриз со АД млеко Во табелата моја пишува ужина се воведува на 9 месеци. Но бебе убаво цица меѓу оброци а и убаво напредува. Еве овој месец е +550 грама. Дали мора да воведам оброк?
Штом бебето не покажува потреба не мора. Јас давам два дена ужинка помеѓу доручек и ручек. Бебе помалку цица првата половина од денот и покажува потреба за ужинка. Втората половина цица поактивно и не е гладен.
Па затоа тука поставил прашање. Гледам веќе давате ужина, а моево не покажува интерес односно потреба за тоа. Имам пробано да и дадам пример овошје или бисквита, само плука и ја држи во рака и пак во мене се Пика за цицање. Сепак Фала. Бај Д Веј никна запче кај твојот бебуш? Ние сеуште не. Мислам и @Mia Fuentes немаат запче.
Немаме запче, шо ќе ни е Мене ми се случило овие дена ако сме подизлезени да дам нешто како оние од Холе во кесичка со животинче,на подарок доби Лино пудинг па пола изеде - пола јас, и исто пред некој ден ко имаше запек чисто кисело млеко и дадов. Ете такви рандом ужинки сме имале, ама во главно цица