П:Чоколино +Ад У: Лино флипс Р:Спанаќ, ориз, кромидче и к.млеко У:Џиџи бебе В:Банана со жолчка Дали давате како ужинка овошно јогуртче домашно или купечко(која фирма) ?
Како оброк го давам бидејќи ужина немаме сеуште. Домашно и правам со кисело млеко некое овошје пример банана вишна праска... Тоа што имам ако е течно ставам гриз од хип растворен во помалку вода да добие густина. Или овесни снегулки киснети во јогуртот или к. млеко 9+ Д: праска, кајсија, слива и малку Кина Р: спанаќ, кромид, морков и жолчка В: овесна каша со јаболко на хип со АД
Д. Кајсија,круша и банана У. Бисквити Р. Телешко месо, компир,морков и брокула В. Хип ноќна каша гриз,млеко,банана и какао
П:Јапонско јаболко, жолчка и две џиџи бебе У:Неколку парченца свежо јаболко Р:Морков, јаболко У:Лино флипс В:Кисело млеко и цреша
9+ Д: амарант, јаболко, Кива и круша Р: готова хип каша шпагети болоњезе ( цела ја изеде) В: гриз со банана и какао.
9+ П. Овес со сува слива Р. Брокула со Боранија лук и маслиново масло В. Морков со јаболко (беше планирано вишна со банана ама не бевме дома така да јадеше тоа што имаше таму)
П:Млеко и бисквити У:Корка леб си макаше сам павлака Р:Златна мешавина со компир, ориз и пилешко У:Ад + малку сок од вишни, па така си го цврцна В:Лепче со кисело млеко
Мaјки дa ве прaшaм сo штo дaвaте рибa? Прв пaт ќе и прaвaм дoмa a сме 12+. Свеки јa ипржилa пa ќе и стaвaм oд тaa мaлку сaмo незнaм сo штo дa јa мешaм, кoмпирче мoркoв? Хелп
Д. Гриз, јаболко и цреши У. Банана Р. Телешко, компир, морков,кромид и грашок В. Кисело млеко со лепче
12+ Д: aвoкaдo, мaнгo, прaскa и хип 5 врсти нa житaрки Р: кoмпир, мoркoв, крoмид, пaстрмкa и лук. В: дoмaшни јуфки сo јoгурт и сирење
7+ Д: Лино каша: јаболко,слива и гриз Р: ориз, тиквица, кромид, карфиол,брокула и телешки бујон Утре Д: Hipp multi grain со праска Р: телешко, батат,морков и кромид