Д. Јаболко,круша,банана и кајсија У. 1 бисквита Р. Ориз, морков, тиквица и мисиркино месо В. Палента со урда и кисело млеко
Д: гриз сo пoлa хип сaн фрутс Р: јaјце, oриз, мoркoв, крoмид, лук, мaлку дoмaт В: пaлентa сo путер, урдa и павлака
9+ Д: банана, круша и кајсија Р: брокула, спанаќ, морков кромид и 30 гр холе ориз. 1/4 не јаде В: овошен јогурт домашен1/3 јаде.
9+ Д. Хип каша, јаболко круша и рибизла У. Лино прв флипс, прв пат му давам изгрицка 3 смокчиња Р. Жолчка,батат,карфиол и брокула В. Гриз со АД и некое овошјенце
Д: пченицa, 2 крукчињa бaнaнa, јaбoлкo и 2 кaјсии Р: грaв, крoмид, лук, мaлку дoмaт и нaне В: гриз сo oбичнo млекo 5 капки хaхa и хип сaн фрутс Ужинки реткo дaвaм пoшo и пред двете дремки цицa
9++ Д:круша, слива и гриз Р: телешко месо, грашок, морков, кромид и компир со м масло В: варена палента, путер, урда и к млеко
Вчерашно П. Гриз со јаболко У. Кајсија Р. Брокула киноа и сирење (по рецепт на бебе готвач) В. Банана и вишна Денес. П. Слива со вишна Р. Карфиол морков ориз и м.масло В. Круша со овес
Д: Банана, јаболко, кајсии Р: Грашок, морков, кромид, телешко и малку ориз В: Ќе биде или семолина или палента + Лино смоки грицкаше (@Septemvri не те имитирам ветувам)
П:Млеко со какао и бисквити У:Гриз , банана и круша Р:Ориз, тиквица, морков, павлака и м.масло В:Чоколино
Д: Гриз со јаболко и сливи Р: Телешко месо со компир, морков, пиперка, тиквица, лук и пашканат В: Сутлијаш со АД млеко и банана
9++ Д: јагода, јаболко и малку гриз Р: готова каша пилешко со тиква на холе( кај мајка ми бевме не спремав ручек) В: банана урма и просо За јагодата и кажав на педијатарот дека синко ја почасти бебе со јагода, ми рече ако немало реакција да давам слободно бидејќи сега е сезона и најздрави биле. Плус домашни. СЗО препорачувала побрзо воведување на алергени Ова за да не ме карате.
@Septemvri @The Unicorn најслични оброци даваме. Како да се копираме Генерација и истомисленици @PoisonGirl какво млеко даваш? Ад или? Доиш уште?
Кога давам со бисквити ставам обично тетрапак, кога давам овошни каши ставам лажичка две Ад. Дневните подои ги намалив и цицаме еднаш преку ден и пред спиење. Ноќе ми се буди почесто па гледам барем два пати да цицне од двете гради , а потоа давам сок или чај.