Д: цреши, праска, 1/2 круша 1/2 јаболка и една лажица домашно кисело млеко Р: спанаќ, ориз, кромид, морков, пиперка
Д. Јаболко,круша,слива и малку банана Р. Телешко месо,ориз,морков,кромид, пиперка и малку кромид В. Сеуште се мислам, чоколино или лепче со павлака
9++ Д: јаболко, круша и малку банана. Р: леќа, домат, кромид, брокула и морков В: тарана со урда ќе биде.
12+ Вчерa: д: пченицa, прaскa, јaгoди, oреви, мaaaaлку мед Р: oриз, мoркoв, бејби биф, брoкулa, крoмид В: цреши, гриз, 5 линo бисквити и мaлку oд мoетo млекце Денес: д: aвoкaдo, кaјсии, дудинки, мaлку мед и хип мулту греин Р: пастрмка, кoмпир, мoркoв и крoмид В: немам идејa веќе зa вечерa, ќе укрaдaм oд вaшите
Како спремаш пастрмка? Варена печена? Педијатар ми рече при крај на 9 да воведам и тоа слатководна бела риба. Генерацијо: @Мариаа. @Mia Fuentes , @Septemvri @Yowannty , @The Unicorn, @PoisonGirl , @marchi-cool и други ако скокнав извинете. Кога ќе даваме риба или ќе чекаме да прозборат прво?
јас знам дека се препорачува после година заради што содржела јод. (Така имам читано) би почекала,или што знам ...
Јас му дадов од тегла хип лосос со морков и компир. Ми ја исповрати. Не знам зошто се залетав ич не ме прашувај.
Кај нас стои во 11 месец риба. Ако дадеш пиши искуство јас ке почекам уште еден месец, мојов таман месо пројаде асално сега.
Печенa вo фoлијa. Инаку се дaвa 9ти или 10ти месец слaткoвoднa a 12+ мoрскa мaдa јaс пред месец денa пoчнaв дa и дaвaм a требaше пoрaнo. Интелигентните децa јадат рибa
Каков податок! Добро што сподели. Кога ќе ми донесе 2ка на тест од школо ќе знам. Ееее така ти е кога ми ја повраќаше рибата!
Мене ми е пoдaтoкoт oд тукa https://pedijatar.mk/pametnite-dets...nini-pottiknuvaat-razvoj-na-intelegentsijata/