Фала ви мајки Мојата не е некој љубител на месо па затоа си реков да пробам со риба. И кај мене во табела стои од 11 месеци, ама др ми рече сега кога ќе направи 10 да воведам. Ама И јас ќе си почекам уште некоја недела. Ќе ја тупам ќерка. Цела генерација под просек ќе ни биде Шала на страна за интелегенција имам И јас читано за рибата. Искрено знам дека е многу здрава,но не знам за квалитетот на рибата. И пресна можам да најдам ама колку ќе биде тоа здраво во загадените води Сепак Фала, ќе почнам со хип тегла И ќе пишам искуство @Sofi.ja во бебе готвач за колку месеци е рецептот? И фала
Ја обожава рибата, прво ослич дадов а сега и пастрмка(од рибник за приватни потреби) и знам кога има риба за ручек она е најдена, Ослич,ориз, морков, лук и м.масло Ослич,ориз,морков, брокула и лукче и м.масло Ослич, компир, морков, кромид и лукче и м.масло Ослич, брокула и компир и морковче и пиперка +кромидче и лукче и м.масло Исто и со пастрмка само да напоменам рибата ја варам башка и таа вода не ја употребувам
П:Јаболко и цвекло У:Чоколино Р:Тиквица, морков, брокула, компир, јунешко и м. масло У:Лино флипс В:Цреши, банана и јогурт
9++ Д: јаболко, слива, кајсија, круша и 3 житарки на холе со 30 мл вода Р: пченкарно брашно варено со грашок и морков и малку К млеко. В: млечна каша од јаболка и бисквити.
Д: јaгoди, дудинки, aвoкaдo, пченица, мед и 5 линo бисквити Р: јaјце, oриз, тиквицa, мoдaр пaтлиџaн, мoркoв и крoмид В: хип мулти греин сo јoгурт
н велам дека нема да дадам ама засега така планирам ама ако веќе се воведам до пред 12 месеци може и риба да дадам порано. Инаку вчера на менито... П. Гриз 1/2 праска 1/2 јаболко (малку јадеше. Дали половина изеде) У. 1/2 праска 1/2 јаболко Р. Цвекло морков и јаболко В. Банана (јадеше ко голем,излупена од рака)
9++ Д: праска, банана и 2-3 бисквити на хип Р: пилешко месо со морков, кромид и целер и кнедли(гриз, жолчка и вода) јаде пола и после и дадов 1/2 јаболко си цвекло В: мулти греин хип со јогурт и вишна( ова од @trouble го препишав)
@Presrekna ги земав Хип бисквитите ама свртев да прочитам и видов содржат траги од јајца и од јаткасти плодови. Па не дадов. Исто кашата шпагети болоњезе на Хип пишува содржи јајца. А нели белка после годинка
"може да содржат траги од јајца" не значи дека содржат јајца. Тој дел мора да се напише на декларацијата по законска регулатива бидејќи на таа иста машина каде се правел тој производ , се прават и производи кои содржат јајца. Ова истото важи и за јаткасти плодови,млеко и сл.
На многу производи го пишува тоа. Мора да се напише на декларација. Јас прво давав ло бело ама многу се благи. Хипов ми се боље. Давај слободно. И болоњезе дадов минатата недела. Мора да прошириме избор, нема што да им се дава више.
Акo веруваш сакав истoвo дa гo дадам вчерa сaмo сo цреши aли дo сега не сум дaвaлa тaкa и ми беше стрaв пoшo и oнaкa пo цела нoќ плaче викaм бoље oд сaбaјле ќе дaдaм
Д: хип милти грен, мaнгo, цреши, oреви, мед Р: јунешкo, кoмпир, мoркoв, цвеклo, крoмид и лук В: пaлентa сo јoгурт и урдa
@kitty.m @Мариаа. Thanks. Баш бев збунка. Имам цела залиха кашички тргната на страна само затоа што пишува јајца позади
Стварно мора да менуваме мениа ова се исто им се смачи. Еве денес супа со кнедли дадов. Утре вечер сакам вафли да и направам солени со кисело млеко или благи( без шеќер) со АД дробени. @The Unicorn таман пуштив срце дадов бисквити ме пресече се шалам. Од купечки зеленчукови каши само болоњезето ја јаде и една пилешко со тиква на холе. Од друга страна јас јагода дсдов па за траги од јајца
Д: holle кашичка со јаболко, круша и спањак Р: baby beef, цвекло, тиквичка, морков и малку маслиново В: гриз (со АД)