8+ Д: Авокадо, цреши и банана Р: Пилешко со ориз, спанаќ, брокула и младо лукче В: Овесна каша на Холе со печено јаболко и цимет, со АД направена.
Ке ти одговорам јас. Варам гриз или ориз, ја цедам водата, на страна спремам ад и мешам. Можеш и банана да додадеш, круша, јаболко.
8+ Д- банана , пола јаболка , лубеница Р- телешко месо + компир + брокула + домат В - палента со малку путерче внатре
Д: житарици, тиква и банана. Р: пилешко, ориз, брокула, морков, кромид и м. масло. В: гриз, к. млеко и цреши.
9++ Д: банана, кајсија, круша и јаболко Р: телешко месо, компир, тиквица, црн домат, кромид и малку спанаќ-се спрема В: сутлијаш со АД ќе биде
8м денес Д: Хип житарки со слива+ сливи Р: спанаќ, ориз, брокула, карфиол, кромид (дали на оваа комбинација можам да додадам к.млеко? ) В: Семолина Хип + АД
10+++ П:бисквити и млеко + банана и малина(1 прв пат) сега за сега ништо не покажа Р:телешко,морков, пиперка, кромидче и лукче + домат и м.масло + кус кус (болоњезе со кус кус) У: овошно смуди В:Чоколино
П:Бисквити, млеко и какао У:Лино флипс и банана (се мезеше човекот) Р:Грав, морков, кромид, леб У:Круша и банана В:Јапонско јаболко и ад
Д: праска, цреши, банана, кисело млеко Р: тиквица, телешко, морков, брокула, лук В: гриз со ад и банана
Д: просо, кајсии и авокадо. У: цреши и лино смоки. Р: штавеј, ориз, кромид и к. млеко В: гриз, банана и ад. млеко.
11м денес П:Палента и к.млеко Р:пилешко, морков,магдонос,карфиол,тиква, кромид и лукче + киноа У:овошно смуди В:ке видиме што
Ај поискусните да ми кажете, од ручеков испадна да не речам дупла количина, дали може да стои во фрижидер за утре? @Presrekna @Yowannty @Мариаа. @Мецаа91 @Larahappy @koritsaki
Никогаш за утре не сум оставала, или касни го ти или фрли го мој совет, пробај да правиш по малку и јас така бев како 5деца да имам сега некако погодувам колу и е ок пример, пола морков, пола компир, круг тиквичка оти кога ке ставиш од се по малку многу испаѓа..
Ставив цела тиквица,третина морковче, пола мала тегла брокула и месо од прилика,како што ми се замрзнати... знам за компир дека не се јаде друг ден,т.е. не се загрева ама не знам за другиве
Кога готвам тоа што ќе остане го фрлам, ништо не оставам за утредента. За утреден оставам само готови кашички од тегла, иако на поишето пишува дека може да се чуваат до 3 дена, чувам само еден ден и фрлам. Иначе додека сум овде @Presrekna пред некое време праша за риба, не пишав ништо оти уште не сум се консултирала со педијатарката. Требаше да воведам месецов, ама оти заглавив со жолчката и уште не ми е воведена цела, чекам прво да воведам целосно жолчка пред рибата. Иначе секако ќе се консултирам со педијатар деновиве со каква риба да почнам па ќе пишам дополнително што ќе ми биде посочено.