Nemoj od staklena caska. Ako ima zapcinja moze da stisne silno i.da skrsi parce. Zemi mu plasticna. Malata moja koga ke gi stisne lazickite so zapcinjata, odma gi vitka i napred se izgrizeni.
Ние не го вариме или печиме јаболчето. Во почетокот само го пасирав а сега бидејќи имаме 6 запчиња од кои 4 ни се големи си го јадеме така. Ќе и го дадам во рачето и ќе ја седнам на земи па половина час си јаде половина јаболче. Врти сучи, ќе го изџвака (нормално со мој надзор)
Денес: - појадок каша од праска - ручек каша од ориз, спанаќ и зелена пиперка - вечера не знам најверојатно малку млечна каша.
Уште немаме запче , тој кога имаше 2 дена така пиеше од моето млеко, не можеше да фати да цица Денес за појадок 50 гр јаболко свежо со сок од праска за ручек 50 гр компир варен со млекце
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (11:00-12:00) - Каша/Авокадо и банана + кокосово масло * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (15:00-16:00) - Каша/ Просо, тиквица, брокула, морков, пашканат и млад кромид + маслиново масло (ПРЕВКУСНА КАША) Денеска имавме две празни тањирчиња Вода почна да пие повеќе, а на чашката со клунче и направив поголема дупка, па гледам полека сфаќа дека и од нејзе може да пие водичка.
Кај сте бе мами? Еве го нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (11:00-12:00) - Каша/ Банана и круша + кокосово масло * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (15:00-16:00) - Каша/ Сладок компир, тиквица, морков и пашканат + маслиново масло
Тука сме Јагода Денес: - појадок каша од батат и банана и кокосово маслл - ручек каша од компир, спанаќ и зелена пиперка, и мало лажиче кисело млеко, за потечна да биде; - вечера малку каша од праска. Се разбира доење кога сака колку сака.
Да се пријавиме и ние Појадок каша од круша само 50 гр Ручек брокула со ориз од хип 3 лажички за почеток Се надевам утре повеќе ќе јаде од кога можам да му давам маслиново масло
Еве го нашето мени за денес: Појадок: житарици од просо со цврст јогурт Ужина: јаболче Ручек: Компир, блитва, тиквица и телешко мевце Маслиново масло може од почеток на дохрана( 6 месец)
За денес: - појадок каша од печена тиква и круша и кокосово масло; - ручек малку пашканат, карфиол и брокула и зелена пиперка 2 см- ептен малку од неа; - вечера палента со кис.млеко. Доење постојано. Жолчката ја воведовме и наредниот пат треба цела да дадам. Не ја пишував во комбинациите зошто и ја давам со кис.млеко едно лажиче меѓу појадокот и ручекот. Од понеделник глутен воведувам и некоја житарка после него.
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (11:00-12:00) - Каша/ Авокадо, банана и круша * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (15:00-16:00) - Каша/ Сладок компир, карфиол, млад кромид, морков и просо Јас наредна недела планирам да воведам пилешко месо (Работам на случајот да најдам домашно одгледувано пиленце) па наредната глутен, а некаде пред 8-ми или почеток на 8-ми месец телешко месо.
Јас додека не најдам домашно пиле не мислам да давам пилешко, па макар и после година да е. Јагода ако продава човекот дај контакт.
Нашето денешно мени Појадок -11:00- круша и банана 100 гр Ручек - 15:00 - компир, брокула и малку маслиново масло 60 гр
Ако најдам @leona83 обавезно ќе ти дадам бројче, ако најдеш ти пред мене информирај ме. Во меѓу време пак ако некоја друга мамичка има човек од каде си набавува домашни пилиња за бебушко нека не извести. Понатаму и домашни јајца ќе ми требаат!
Pojadok- kasa od mlecen griz, napraven so vodicka Rucek- kompir i paskanat Vecera- jabolka,banana i e edno parce kinder keks Se doime po moja i po nejzina zelba Vodicka i sokce
Нашето мени за денес: Појадок: сутлијаш ( ориз со мое млекце) Ужина: јаболко и банана Ручек: батат, келераба, цвекло, и телешко мевце Цицање кога сака денес мама беше малку на работа
Не него варам, прво ке го сварам оризот, ке го изблендирам ке почекам да се олади и потоа додавам мое млекце.