11м П:4вида снегулки кинсати во млеко + банана,праска и малина Р:пилешко, боранија, брокула, компир и морковче, кромид и м.масло У:бисквити В:чоко-киноа со слива и банана + кокосово масло
9+++ Д: банана авокадо, јаболко Р: палента со урда и 1/2 жолчка( на неколку пати ми поврати. Мислам @Mia Fuentes ili @Yowannty исто се жалеа на повраќање од палента) В: млечна каша од хељда на хип
8+ Д: Просо со праска и банана Р: Цвекло, морков, компир, лук и телешко месо В: Гриз со јаболко и сливи
Да не и е суво урда,палента и жолчка. Мое бебе не сака суви комбинации. 9+++ Д. Банана и праска У. Бисквита Р. Жолчка,ориз,морков и тиквица В. Чоколино
Еве ја, дадена од педијатар. Во принцип новите протоколи за воведување храна се да се воведе се до 12 месеци. Јас не сум дала се од намирниците по месеци. Пример риба и јајце вика од 6 месец, јас на 8 планирам риба на 8 ипол јајце. Исто и леб не планирам да давам ни павлака/крем сир, бисквити и двопек исто ќе оставам после година.
Станување Ад 120мл Д: Лебче со кисело млеко Р: Боранија со морковче и кромидче В: Беби сутлијаш со банана и цимет
8++ Д: Овесни снегулки со кисело млеко, банана, праска и цреши Р: Телешко со боранија, компир, кромид и морков В: Палента со урда
9+ Д: праска, цреши, кајсија Р: пилешко месо со пиперка, компир, тиквичка, морков У: бисквити В: кисело млеко
П:Кисело млеко, банана У:Вишни Р:Боранија, праз, брокула, морков, јунешко У:Лино флипс В:Ноќна Хип каша