Welcome во темава. На здравје нека и биде. Моцарела со палента, со тарана, со компир како пире, со брокула, со кисело млеко и леб, со просо во зеленчукови каши...
Д: Колачиња со путер, банана и жолчка. У: парче лубеница и праска. Р: Тестенини со урда и домати. В: Палента со суво грозје.
Д: Авокадо, праска и просо Р: Боранија, морков, компир, зелена пиперка, лук и пилешко месо В: Бисквити Ло бело со млеко и банана
10+ Д. Круша,праска и банана У. Лино смоки Р. Боранија,компир,морков,кромид,лук и месо телешко В. Палента со путер и к.млеко
8+ Д: семолина+праска Р:цвекло, морков ,компир, тиквица, м. Масло В: гриз со ад и банана Кажете убава мерка за гриз или ставам малку,или многу или ми е густо
и @Presrekna пак ќе ја цитирам по колку кришки леб давате? Колку ќе сака или ограничувате? Кај нас денес ќе биде П. Банана со праска Р. Палента со цвекло и јаболко (најмногу ја сака оваа комбинација) В. Ќе се подумам малку
@Sofi.ja бебе го изеде телешкото со цвекло? Денес Д: боровинки, јаболко и банана Р: мешан зеленчук со моцарела В: млечна каша од спелта.
Д: Банана, авокадо и малини Р: Печени тиквички, морков, компир и брокула со жолча и к.млеко (идеа украдена од @Мариаа. thanks) В: Хип инстант ноќна каша со бисквити
10+ Д: кајсии, круша малку банани -3 бисквити хип Р: пилешко со тиква В: Бејби сутлијаш @marchi-cool и јас како @The Unicorn 1-2 пати имам дадено по едно средишно меко лепче
Немаше месо во оброкот, не беше во план, инаку му се допадна Имав новалак уште кога се роди купено,сега го отворив. Следно ќе купам Бејбилав.
9+ Д: Овесни снегулки со праска и суви кајсии Р: Цвекло, тиквица, морков, компир, лук и кромид В: Гриз со АД и јаболко
Од колку месеци може лепче? Јас денес и домат и дадов малку да проба, нема реакција. Ми беше жал како го гледаше брат и.