Ад Праска, јаболко и банана Ад Телешко, брокула, блитва, пашканат и цвекло Пченка со јаболка и сливи АД пред спиење
Млеко Ад Кашичка од јаболко и мелена плазма, Млеко Ад со ориз и рогач на Нестле (се прави со вода ,но јас со млеко ,млекото нели се прави со вода хахаха ) пилешка кашичка на Хипп Млеко АД Млеко со банана Сокчиња ич не сакаме , а вода едвај едвај по некоја капка -се на се до 50 гр најмногу Инаку имаме 6 и пол месеци
Sinlak na nestle - oriz I rogac. Za posle swst meseci e, moze da bidr I prva hrana. Vo dohranivanjeto. Se priprema so voda, moeto bebce mn go saka, vo zegin go ima
Ako moze da mi kazete kako go pripremate spanajkot nekako ne mi go jade mi go pluka i so sto go kombinirate.
Јас спанаќот го ставам во се, финтата е да е добро изблендиран и не многу од него. На пр.5-6 ливчиња максимум, или почни со помалку.
Доручек: Чоколино Ручек: компир, морков, тиквица и телешко месо + путер Вечера: слива и бисквити Млекце 3 пати по 100 мл
Костадинка, спанаќот, блитвата и брокулата ги мешам со ориз. Како што кажа Леона најбитно е да е добро изблендиран. Блендирај подолго време. Не знам колку е исправно ама јас путер и сол ставам уште од ирвата кашичка па ќерка ми плука ако нема вкус на путер.
Јас давам свеж, барем додека го имаж кога ќе го снема ќе давам и замрзнат. За денес: - појадок каша од јаболка и авокадо и кокосово масло - ручек каша од тиквица, зелена пиперка, млад кромид и бифтек - вечера печена тиква. Доење нон стоп Почна и по малку вода да пие ама изгледа го погодивме шишето со клунче
Мајки купив суви сливи али сега видов во составот писува мозе да содржи траги од глутен, а имаме 5 ипол месеци?
Нашето денешно мени: * Доење кога сака, колку сака! - Појадок (11:00-12:00) - Каша/ Авокадо, банана и јаболко + кокосово масло * Доење кога сака, колку сака! - Ручек (15:00-16:00) - Каша/ Мелен ориз, брокула, тиквица, млад кромид и пашканат + маслиново масло (Помеѓу оброците парче јаболко во хранилка со мрежичка)
Pojadok- jabolko, sliva i ovesni snegulki Rucek - kompir, morkov, grasok Vecer - mlecen keks Doenje koga saka @Jagoda123 od kade ja zede hranilkata, da poracam da mi donesat i mene??
Нашето мени за денес: Доручек: спелта со крушка Ручек: тестенини од интегрално ржано брашно, брокула, карфиол,свеж крем сирење и 1 лажица цврст јогурт. Доење кога сака.
Може ли да ми појасните (тие што користите) зошто и како се користи кокосово масло? Читам некои од вас го додаваат во овошни кашички, а во солени не. Има ли воопшто потреба да се додава во нив? Ние уште не јадеме, на почеток сме и само пробуваме вкусови, но редовно читам и сакам да си знам со време
@ddevojce јас хранилката ја купив од Зегин @Kitten кокосовото масло го користат и во зеленчукови кашички, но заради вкусот мене лично највеќе ми одговара како додаток во овошните. Во зеленчуковите ставам маслиново масло. Инаку јас не го употребувам секој ден, бидејќи има специфичен вкус кој доминира, па забележувам дека вкусот на овошјето речиси и да не го чувствувам. Се плашам дека ако го употребувам пречесто ќе му се згади. Инаку му ставам половина кафена лажичка во кашичките. Многу е корисно, а за што се и за кои намени е, во прилог ќе ти постирам линк па прочитај си: http://www.kafepauza.mk/zivot/blagodetite-na-kokosovoto-maslo-100-primeni-i-pridobivki/