9+ Д: Гриз со јаболко, круша и ц.цимет Р: Телешко со боранија, морков, компир, пиперка и лук В: Овесни снегулки со АД, праска и суви кајсии
9+ Д: Авокадо, банана и просо Р: Телешко со спанаќ, ориз, морков, пиперка, пашканат, лук и кромид В: Палента со урда
10+ Д: просо, јагоди, малини, банана, праскс, маџун и ц цимет Р: пилешко со црн домат, тиквица, компир, кромид, лук и м масло В: тарана со урда и к млеко
д: банана+јаболка+мулти житарки р: леќа+модар патлиџан+морков+ компир+кромид+путер в: јогурт+овесни снегулки
9++ Д: Авокадо и круша Р: Киноа, цвекло и морков В: Мешани житарки ( Овес, 'рж и јачмен) со АД, јаболко и сливи
10+ Д: праска, кајсија, цреши и просо Р: домат, жолчка и урда- не каде па урда жолчка и палента- пак не јаде и н крај само жолчка со 1-2 лајци кисело млеко В: хип млечна каша за добра ноќ од бисквити со АД
За два дена 9 Д: киноа+ кајсија Р: блитва, ориз ,кисело млеко + 1/2 жолчка (ова му стана омилено јадење) В:Хип житарки со слива + сливи. Дали киснете црвена леќа преку ноќ?
не киснам, ја ставам малку во вода додека го лупам(спремам) другото, убаво плакнам и варам. еве и јас ќе пратам да не треба да се кисне д: гриз+2 ло бело+круша+цимет р: макарони+телешко+модар патлиџан+кромид+путер в: кисело млеко+праски
Јас покиснав вчера, па чекам мајкиве што ќе кажат дали да ја ставам таа Д: киноа+праска, не му се допадна па си доби круша+слива Хип Р: телешко, леќа, пиперка , морков,кромид В: кисело млеко со лебче
9+ Д: 4 цреши, банана, пола праска Р: јајце згмечено со лимон и маслиново масло + лебче У: кисело млеко В: крема со житарки
10+ Вчерашно мени: П:Праска, кајсија и Ад Р:Смоки наместо лепче, телешко, домат, грашок, кромид В:Банана, бисквити и Ад У:Овошно јогуртче пред спиење Денешно мени: П:Круша, банана и јогурт Р:Смоки со каша од домат, тиквица, боранија и кромид В:Праска, кајсија и Ад
Д: Гриз Р: Спанаќ, тиквица, киселo млекo oриз (oбoжава) В: Малина, киселo млекo, бисквита, jабoлкo @Sofi.ja какo спремаш кинoа?
Од вечер киснам по 1 супена лажица,наутро плакнам и варам околу 20мин т.е. додека не распука. Вода од прилика. Вчера и денес дадов за прв пат ама не ми ја бендиса,следно ќе пробам блендирано.
10+ Д: круша, јаболко, шумски јагоди и малку пченка Р: пилешко со тиква В: банана, гриз со АД и рогач во прав На топлово воопшто не ми јаде