И мојата. Само ноќе што и да стане од 1 повеќе не цица. @Sofi.ja не ти спомнав дека пробав еднаш два пати да дадам ужинка макар и лубеница или диња па потоа не ми го јадеше оброкот. Секое дете е различно. Синко беше многу поголем јадач. Мислам дека имаше 3 оброци и многу ужинки измеѓу. 10+ Д: банана, авокадо, праска и просо Р: грав со кромид и црвена пиперка В: мафија со жолчка, банана, шумско овошје, јогурт, рогач- ако јаде ако не јогурт со житарки
Еден краток период давав ужинка, најчесто по едно две бисквитчиња, некоја овошка што не сме ја ставиле за доручек, Лино флипс,домашен овошен јогурт и сл. Од денес 11 месеци Д.хипис каша, јаболко,круша и црна рибизла Р. Телешко месо, компир,морков,кромид и грашок В.ке пробаме погача со жолчка урда и праз,и за нас ке биде исто,ако не сутлијаш
Д: Jабoлкo, праска, киселo млекo, бисквити Р: Телешкo, цвеклo, карфиoл, мoркoв, тиквица В: Киселo млекo сo лепче
Д: праска,малку банана, диња У: банана Р: телешко,грашок, брокула,компир,морков,кромид и маслиново В: гриз со круша, го направив редок (пак ја утнав мерката , 2лажици со 300мл вода) па дотурив ло бело бисквити за згуснување
Појадок: лубеница, праска, банана и хипп бисквити Ручек: телешко месо, кромид, лук, компир, тиквица, домат, морков и маслиново масло Ужина: хипп каша од круша Вечера: Ванилино со пола банана
10+ Д - банана , пола круша , пола кајсија Р - Телешко месо со пиперка , морков , грав У- Кисело млеко В - Тарана со сушен зеленчук
Моево во 22:30 сон сонува. Кога станува сабајле и колку месеци сте? Од 24 часа мојава 13- 14 ги спие. 9-10 преку ноќ 2х2 преку ден. Во 10-11 часа имам време само 3 оброци да дадам и цицање измеѓу 10± Д: праска, боровинки, малини, јаболко и круша со гриз Р: chicken макало. ( на путер ќе запржам 1:лажица брашно, да порумени па малку лукче и домат, на крај вода да зоврие и свари брашното, па додавам ќофтиња од пилешко месо В: јогурт со мулти житарки
9 ипол месеци е станува во 10-10:30 па спие од 14:30 до 16:30 и вечер во 22:30 си легнува.Исто 13-14 саати спие.
Дали е добар бататов за јадење ,пресечен пред 4,5 дена,чуван во фрижидер? Ме бунат точките,а го исеков делот кај што беше пресечен
Д: Палента и киселo млекo Р: Пире oд грашак спoред бебе гoтвач сo тoа штo дoдадoв + жoлчка В: Праска, слива, jабoлкo, бисквити, АД
нели краставица е после 12? Мислам свежите зеленчуци ги препорачуваат после година. И јас се мислам пред годината ама како ли ќе го џвака. Тврдо е. Имаме само 3 запчиња Денешното мени П. Аронија Малики јаболко Р. Палента со урда и јогурт В. Хењда (сеуште се думам со што)
Веќе не се ориентирам според табели. Во последно време мали ми стана маанџија така да што му душа сака нека јаде, битно да полни меше и да не му биде тежина. Некое време сосила ручаме така да што сакаа нека јаде ионака сме 11+ ете ја годинката дошла. Ако гледаме според табелата на бебе готвач таму се почнува с дохрана на 6+, ние поголемиот дел сме почнале на 5+ па изедначена сум со воведување на одредени намирници. П,Праска, банана и овесни снегулки У,Лубеница Р,Леб, компир,патлиџан В,Некоја ноќна каша
9+++ Д: Цвекло и јаболко со палента Р: Телешко со боранија, домат, пиперка, компир, лук и кромид В: Бебе мафини со пченкарно брашно и овесни снегулки со морков, спанаќ, тиквица, урда, путер и кисело млеко. Во план ми беше така да ги јади, но не можеше да џвака, па ги дробев во јогурт