Моите близначиња се 9+. Омилено хоби: Кркање каши Д: Овошен јогурт-Праска, банана, овесни снегулки во домашно кисело млеко; Р: Телешко месо, ориз, тиква, тиквица и маслиново масло; В: Пченка и тапиока на Холе, со ад.
Почнавте со ужина? Јас не знам што чекам уште. Чоколиното со вода или со АД? И немам досега направено. Многу не ги сака тие каши во кутии.
Д: Oвесни снегулки, банана, АД Р: Крoмид, телешкo, кoмпир, тиквица, путер (кoнечнo изеден ручек) В: Гриз, jабoлкo, бисквити
11 Д. Јаболко,банана и житарки Р. Пастрмка,компир,кромид,лук,тиквица,Мокров и брокула Супер помина рибата, мојов не е по морски риби дефинитивно В. Чоколино
9+++ Д: Праска и кајсија со овесни снегулки Р: Киноа со сос од домати, кромид и лук и жолчка В: Гриз со АД, банана и јаболко
10+ Д: Круша, цреша, кајсија и пченкарна каша на хип У: хумана овошно јогуртче Р: телешко месо, брокула, морков, компир, кромид, целер и пашканат В: варена пченица , јаболко, маџун, Ц цимет и 2 бисквити @Magic13 денес дадов ужина. Многу ми е на града малку да ја тргнам. Скоро цело јогуртче го изеде, но потоа ручекот само 120 градот јаде. Ама може помалку набрзо. Пробај ќе видиш како ќе сака.
Појадок: палента со урда и јогурт Ручек: палента, жолчка, морков, сирење и малку јогурт ( едно од омилените јадења) Ужина: праска и банана Вечера: каша со 5 Вида житарки од Хумана со АД млеко, малку банана и една бисквита
Леле овој автокоректорот на тастатурата ме убива. 120 гр мислев не градот. Ама може по малку повеќе пати - не помалку набрзо. И во други постови грешките не се мои Вчера на бебе му дадов мафина не мафијамафија сама се смеев.
Почнав еве три дена. Па си крка,ме изненади, мислев нема да сака. Чоколино со вода Д: јаболко и овес У: хип каша праска и круша Р: телешко, цвекло, тиквица, карфиол, кромид В: Хип житарки со слива
9+ Д:Овес,млеко,банана, малина и какао - смуди Р:Јуфки, домат, морков и лук У:Јогурт, банана, праска В:Просо и кајсија
П:Круша со пилешко (Мисијата успешна, не го сетивме мевцето, кашата изедена) Р:Батат, морков, кромид, боранија В:Сливи, банана и Ад
Д: круша и слива Р:крем супа од телешко,просо,пиперка, брокула,морков, кромид + м.масло У: печена тиква В: овес со праска
9+++ Д: Цвекло, банана, јаболко и овесни снегулки Р: Телешко со блитва, ориз, морков, лук и пашканат В: Чоколино
10+ Д: праска, кајсија и спелта Р: шпагети со болоњезе В: хељда со АД. Возевме точак па бебе огладна и изеде околу 80 гр домашно кисело млеко