10+ Д: банана, кајсија, круша Р: телешко со грашак, домат, компир, морков У: смоки од Hipp В: крема со житарки
Од вчера: 9+ Д: Овошен јогурт од праска и домашни кефир и кисело млеко; Р: Црвена леќа, кромид, морков, брокула и карфиол; В: Ноќна каша од овес на Холе
11+ Д: овес варен со јаболко, слива и праска. Р: пилешко со ориз, праз и морков на путер В: гриз, праска, рогач
11+ Д: кисело млеко со боровница, банана и пченични никулци У: праска Р: пилешко, компир, морков и кромид В: ноќна каша од дм, ни пола не ја изеде па јаде 2-3 лајчиња урда
П:Кајсија, праска и Ад У:Лубеница Р:Батат, тиквица, морков, телешко У:Смоки В:Хип готова каша од јаболко, банана и житарки Ја има ли некој пробано Хип банана и какао, ви ја сакаат ли бебушите или само мојов пребира такви некои нови вкусови?
11+ Д: банана авокадо и урма У: диња и лубеница Р: зелка варена со морков, кромид, лук, домат и целер маслиново масло В: мафина (жолчка, праз, морков, блитва, моцарела, пченкарно брашно и путер) со кисело млеко @PoisonGirl и моево не ја сака. Какао само во домашни каши проаѓа
9+ Д:Овес,банана,малина,млеко и какао Р:Грашок, морков, пашканат, кромид и домат У:Лубеница В:Гриз и праска
Како ја спремаш кашата а Холе, со вода или со млеко, со овошје без?? Дали се придржуваш до упатството како што пишува 170 мл ад млеко според мене е многу...
Ја спремам со Аптамил. Еднаш им ја направив со вода, одвај ја изедоа. А омилена им е. И мене не ме бендиса така, сосема друг вкус е,а и не им држи така ситост со вода. Инаку, им ја спремам со 150мл млеко и четири рамни лажици од кашата. 6 лажици според мене е многу, ептен густа текстура ќе има, па може и каката да им е потврда така. Сите инстант каши ги спремам со помалку прав од наведеното.
10+ Д: Гриз со слива и јаболко Р: Телешко со боранија, морков, компир, пиперка, пашканат, целер и лук У: Лубеница В: Палента со урда Колку количински треба да е ужината?
11+ Д: праска, кајсија, слива и овес Р: жолчка, тиквица, морков, ориз на холе У: хумана овошен јогурт В: тарана со урда
9+ Вчера Д: Диња, банана, бисквити Р: Батат, телешкo, дoмат, карфиoл В: Киселo млекo и лепче Денес Д: Диња, праска, jабoлкo, банана Р: Макарoни, дoмат, лук, мoркoв В: Праска, бисквити, jабoлкo, киселo млекo