10+ Д: Боровинки, банана, круша и просо Р: Телешко со грашак, домат, компир, пиперка, пашканат и лук У: Лубеница В: Палента со урда
П:Банана, кајсија и Ад Р:Батат, тиквица, морков, путер (Ручек се едно исто вртам секој втор ден со мојов нејадач на зеленчук) В:Гриз и праски Земав маџун, кога е најдобро да се дава за појадок или вечера и по колку ?
10+ Д: Тиква и ориз на Холе Р: Телешко со боранија, морков, компир, домат, лук и пашканат У: Диња В: Јогурт и лепче
11+ Денес нерви искинав со нејадење. Се намачив од правење и нудење и ништо Д: Круша, јаболко, малина и малку хељда. (Иако многу сака овошје пола изеде) Р: киноа, морков, тиквица и киноа. ( со борба 1 гр проба ), па и направив солена вафла со урда и блитва( само плукање) и заспазаспа подоцна цицајќи В: гриз со праска (од 90мл АД 30 едвај изеде) подоцна и дадов кисело млеко го плукаше и на крај јаде 1/4 банана со 2 малинки Јес да е убаво овошје да јаде, но не може само тоа. Па по 4-5 пати кака
Со заби до каде сте....и моето бебе јаде малку а кога треба забче да порасне па воопшто не сака да јаде.
Исто беше и кај нас со молење ептен малку јадеше и тоа се сакаше блендирано. После кога му излезе запче се врати во нормала.
До нигде. Секој ден само барам и нема Непцињата и ги намалив од чукање со лажиче. Се надевам брзо ќе никне Фала ти
Како им давате свежи урми, имаме два пати дадено, ама едвај ги јаде како мастика. Ги киснев со вода ама пак не омекнаа баш. 11+ Д. Праска,малини и гриз Р. Жолчка,компир,кромид,тиквица,пиперка и брокула У. 1/3 банана В. Палента со павлака и урда
10+ Д: Цвекло, јаболко, банана и палента Р: Пилешко со блитва, компир, брокула, пиперка, лук У: Слива В: Гриз со боровинки и праска
11+ Д: банана, авокадо и просо- касна 5 пати Р: ништо цицаше А и зготвив компир, морков, праз, лук и пашканат. Пробав и друго да и дадам се одбива У: лубеница-не јаде воопшто В: каша на хип од јаболко, банана и житарки- изеде пола. Се на се денес 100 гр и многу пати на цицка. @Septemvri јас урмата ја варам да зоврие, па ја блендирам
10+ Д:Банана и авокадо Р:Палента, брокула, тиквичка, пашканат и лук У:Јогурт В:Просо, банана и праска
11+ Д: боровница, праска, круша и малку пченка на хип У: бисквита хип. Се изнаигра Р: супа од мелено телешко, морков, целер, магдонос, маслиново масло, фиде, жолчка и јогурт В: Беби сутлијаш ( ориз, путер, цимет и АД) Денес поткаснуваше по нешто @kitty.m цели ги давам. Не знам колкаво е бебето, ама така почнав. Веќе применувал blw метод со парчиња, иако нема заби јаде ама тоа што сака. Пример боровинка, јагода малина, лубеница , брокула, јаде така цели,, а нешто што не сака може и вода да биде не го јаде.
П:Јапонско јаболко со житарки У:Круша Р:Риба, компир, морков, кромид, путер + смоки У: 2џиџи бебе В:Вишни, бисквити и јогурт
Подолго време не сум пишала во темава, зошто во последен период сме зготви,пробај две три лажички,плачки карање и фрлање. Д: проја мафин со кисело млеко, мешав со метално лажиче,му дадов од тоа да проба едно,после сменив со неговото нејќе да чуе. Со лажење дека е лебче само пола мафинче изеде, после понудив банана директно си грицкаше изеде пола. У: цице Р: леќа, морков, патлиџан, пиперка, лук, ова намерно го направив околу 100 грама, ми се смачи да го фрлам полно тањирчето. со лажги со играње со вода изеде се,освен 3,4 лажички нели В: знаејќи дека нема да изеде се,направив околу 150грама хип банана ,какао со житарки НО дечкото беше гладен излапа се за час па доби награда ло бело бисквити. Ќе видиме утре како е расположен
Ние дека сме на oдмoр и купив самo гoлеми каши пo 190 грама, нoрмалнo кашите за 1 мин ќе ги излапа нo ме загрижува штo кoга ќе види дека oтварам каша се пoнаша какo ненаjадена (прегладнета) вриска oд среќа...дали не и стигаат 3 каши пo 190 грама на ден, плус некojа смoка/бисквита..? Педиjатарoт ми кажа ушинка да не фoрсирам пoвеќе цице.. Вoда уште не ми пие баш