Делам жолчка од белка и во во тавче зовривам малку вода и ја ставам жолчката со мешање додека не испари водата.
П:Готова хип каша(Некако последниве утра неможам да се освестам да спремам пресна каша па давам купечка) У:Круша Р:Риба, компир, боранија, морков У:Сок од јаболко, морков и цвекло В:Гриз, какао, банана Има ли некакво ограничување колку пати неделно смее да се дава риба или друго месо?
11+ Д: круша, јаболко, боровница, малина и пченични никулци Р: јајце, просо, морков, тиквица- доста едвај јаде, се засркна и се поврати дури и од доручек. Па јаде пудинг на Нестле В: сутлијач
Незнам најверојатно може,ама јас не би дала прженица уште сега а со водата изгледа баш како пржено ставаш сосем малку вода на дното
11+ Д: праска, јаболко, кајсија 2 јагоди и просо Р: тиквица, морков, компир, кромид и мисиркино месо со маслиново масло В: палента со урда
Д: Jабoлкo, банана, киселo млекo У: Диња Р: Блитва, oриз, крoмид, тиквица, киселo млекo В: Киселo млекo и лепче Вчера jа претеравме сo киселo млекo. Денес Д: Фрутoлинo и jабoлкo У: Цице Р: Телешкo, мoдар патлиџан, кoмпир, маслинoвo маслo (изеденo за секунда) В: Слива, праска, jабoлкo и oвесни снегулки
Тие што се сте 6+ дајте идеја од страна на зеленчук што да дадам здосадено ми е батат, компир, морков, тиквица и брокула, карфиол во скоро секоја комбинација.
Здраво, би сакала да ве прашам како одлучувате во изборот на готова бебешка храна (кашичка), дали се консултирате со лекар, како ја избирате најдобрата кашичка за вашите бебиња ???
Д: Пеаска, банана, диња Р: Дoмат, лук, жoлчка, мoркoв, тестенини и путер В: Крушка, jабoлкo и oвесни снегулки
10+ Д: банана, праска, 3 зрна грозје. Ама не изеде многу , потоа се изнајаде леб, зденка, павлака, се испомеша Р: пилешко со жолчка, пиперка, морков, компир + неколку лажички пире со путер У: кисело млеко со јагоди В: крема од житарки со слива на Хип
11+ Д. Семолина со млеко на хип и праска Р. Потаж од зеленчук, повеќе на брокула со лепче В. Палента со крем сир и кисело млеко
П. Кроасанче (почнавме мака да мачиме со јадењето веќе и на крај јадевме што не треба) Р. Пиперка тиквица карфиол В. Банана бисквити и млеко
Мислам секоја мајка засебно размислува, и да е препорака се е маркетинг. Најфалени се hipp и јас давам кога излагам од нив.