Цица кога и колку сака, немам сметано точно колку пати, добро што ме потсети ќе пробам да си запишувам, а Ад млеко навечер му давам еднаш пред спиење околу 21 часот и попладне ако сме излезени. Иначе вечера понекогаш давам, понекогаш не, претежно тоа време сме излезени и затоа кашата на Холе ја заменивме со Ад млеко и треба некако да пробам да направам еден распоред околу вечерата бидејќи вака сме засега Доручек околу 10 или 10:30 Ручек околу 14 и 30 и 15 часот Е за вечерата не знам како да се организирам, пошо не е секогаш гладен и ми е да не му дојде набрзо Ад млеко пошо и во кашата додавам Ад млеко и околу 21 часот пие пред да заспие....
11+ Д: банана, јаболка, сливи+ малку палачинка со зденка Р: пилешко месо со пиперка, компир, морков , тиквичка У: кисело млеко со јагода В: бисквити со млеко
7 + Четврток Д:Тиква со јаболко Р: Кашата на Холе В:Ад млеко Петок Д: Диња и банана Р:Бујлон од пилешко месо со компири и морков В: Ад млеко Сабота Д :Авокадо со банана, обожава банана во секаква комбинација Р:Пилешко месо со компири и морков В:Ад млеко Недела Д:Авокадо со банана Р:Компир, морковче, боранија В:Ад млеко
Понеделник Д: Жолчка со банана за прв пат Р: Тиква, брокула ,карфиол морковче, пашканат, кромид и малку лукче В: Фрутолино Вторник Д: Палента и диња Р: Батат морков, тиквица, пашканат В: Фрутолино
Вие што веќе давате исхрана можи ли да ми посочите со штое најдобро да се почни со вкусови и кои.. По колку лажички д давам и колку дена.. И секако што да очекувам, дали ке прифати одма или ќе плука
https://forum.femina.mk/threads/Воведување-на-цврста-храна-кај-бебињата.417/page-1292#post-5149993 Еве линк од темата.Повеќе таму ќе најдеш. Многу е пишувано.
Какво кисело млеко даваш? 7+ Д: Просо со банана, круша, слива Р: Пилешко месо, батат, морков, пашканат, ориз, малку кромидче, лукче и маслиново масло В:Фрутолино
Вчера Д: Жолчка, палента и тиквица Р: Киноа со брокула, карфиол, морков, тиквица, кромидче, маслиново масло В:Ад Млеко Денес Д: Слива банана и јогурт Р: Јунешко месо, батат, морков, пашканат, лукче и маслиново масло В:Фрутолино
Вчера Д: Круша и бисквити од банана Р: Пилешко месо, батат, ориз, морков, пашканат, лук, кромид. В:Фрутолино Денес Д:Палента со брокула, морков и жолчка Р: Морков, тиквица, кромидче, пашканат и киноа В:Ад млеко
7 +++ Д: Просо со банана и праска Р: Пилешко месо, батат, морков ориз кромид, лукче и маслиново масло В:Фрутолино
Само јас пишувам на темава ? Вчера Д: Жолчка со авокадо и банана Р: Компор,брокула,морков тилвица, лукче и маслиново масло В: Фрутолино Денес Д: Бисквити Р: Пилешко месо,батат,мпрков,кромод,лукче и маслиново масло В: Ад млеко и бисквити
Ми јаде убаво овие два три дена па да евидентирам. 9+ Среда Д: овес, диња, боровница Р: просо, леќа, брокула, маслиново В: инстант житарки со мешан зеленчук Четврток Д: ржани снегулки, пченични никулци, јапонско јаболко, слива Р: ориз, брокула, жолчка, шери патлиџанче В: гриз со малку ноќна каша од јаболко Петок Д: просо, јаболка, авокадо, мангостан Р: готова каша од мешан зеленчук и лосос В: микс житарки со банана и боровница