Д. Банана јаболко просо Р. Боранија со морков и кромид В. Ради неуспешен обид за палачинки од овес малата јадеше готова хип морковјаболко @crazylady ми се чини ти даваше цвекло... Го вариш или???
ад 210мл п: палачинки од палента и моцарела у: круша р: пилешко со компир,брокула,кромид и морков у: краставица в: варено јајце и јогурт ад 210мл
1 јајце 60 мл вода 2 големи лазици палента и 2 или 3 исто големи брашно. Извини шо ме почека сега најдов време.
9+ D. Sliva dunja i griz R. Leka, kompir, kromid, luk, morkovce V. Palacinka i abc namaz @haruki blagodaram na receptot preubavi palacinki
Мајки кажете ми како за почеток за вкусови со што можам да почнами што се смеам д давам.. Исто зедов и ориз мелен на хипп па сакаѓ да ми кажите како даго приготвам пример на филџанче вода колку ориз.. Па другото че се фрл што остане.. И исто како го мешате оризот со што? компирче, морков овошје? Сакм да ги дадам прво чист па да го мешам после со нешто што веќе пробал
Ме провоцирате со палачинкиве ке треба да пробам и јас, пред некој ден пробав овесни да направам неуспешен беше обидот Ние вчера Д. Дуња круша авокадо Р. Грашок морков батат В. Гриз и банана Денес Д. Дуња јаболко авокадо Р. Блитва ориз лук В. Палента и рендано јаболко Палента во блага комб ми проага
Сакам да прашамм од колку месеци може да се дава палента и каква да не има некоја посебна за бебиња Фала
Д. Банана авокадо и жолчка Р. Батат компир морков и бамњи В. Житна каша (home made) Куклето сабајле изеде прв пат цела жолчка обично и двам пола а другата половина со се белката ја јадам јас Така беше планот и денес, ама беба го гледсше јајцето со интерес и земав да и давам од жолчката со сласт ја изеде значи нема потреба од маскирање кај нас