Мешам интегрален ориз, овес, јачмен и просо ги блендирам да станат брашно и од нив земам 50 гр во 200 гр ладна вода и на тивок оган мешаш додека да се направи каша.... Само што ја изеде во сласт
Мајки до кога им дававте адаптирано млеко во прав? После 6 месеци може ли Битолско или Алпско да му дадам на син ми?
Не. Имаш 2ка адаптирано. Јас не би дала до година ипол тетрапак. Само што мојов е на доење не сака да пие адаптирано и не знам што ќе правам кога ќе го одбијам на околу година
Вчера Ручек телешко компир бамњи морков пиперка лук и кромид Вечера хип каша од слива Денес Доручек дуња јаболко авокадо и цвекло Ручек жолчка батат морков боранија Вечера тиква јаболко гриз
Д: палента со путер и кисело млеко Р: ориз со спанаќ, жолчка и кисело млеко да дојадеме У: од оние за шмукање на хип, малку овошје В: некоја инстант каша, baby biscuit најверојатно Едит:. @crazylady не му е малку пудингчето? Мојов за ужина јаде откако одам на работа
Фала, која цена се? Гледам има повеќе вкусови дали пример треба да му воведам претходно какао или ванила пред да му дадам пудинг од ванила/чоколадо?
Мами вечерата околу колку часот ја давате? И ужинка од кога се воведува? Некогаш кога ручекот и е покасно немам време за вечера. Касно ли е во 19ч да дадам, со оглед на тоа што беба заспива околу 20.30ч?
Јас му купив од гриз и млеко, не знам за другите искрено ама ние немавме реакција, околу 130 денари беа на акција...
10 месеци Доручек: јаболко, банана и Лино бисквити; Ручек: Телешко, боранија, морков, кромид, лук и домат; Вечера: Ванилино. Без идеи сум за вечера, а и многу тежок период од денот ми е тоа, кога тој е неподнослив и најчесто бирам брзинско нешто. Ванилино купив за проба и сум многу пријатно изненадена како го лапка За разлика од крем кашите на холе и хип што му ги туткав со зорт. Сега ќе ги пробам сите Линовци. Ептен ми е ќеф за син ми, оти јаде, за ќерка ми тешки депресии ме јадеја, уста не отвараше.
Доручек тиква авокадо и круша Ручек грашок и компир Вечера житарици банана и дуња Од се ова сано вечерата беше со сласт изедена пошто мајка реши да почне да пасира (малку доцна 9+) па само вечерата беше со конзистенција доволно добра за беба ама полека ке се научи
Вчера Д: Јаболко и банана Р: Готова каша В: Кексолино Денес Д: Амарант со тиква и јаболко Р: Палента со цвекло и јаболко В: Готова каша Многу ја сакам сезоната на тикви...
7+ Вчера: Д: бисквити, кајсии и сливи Р: сладок компир со телешко В: ноќна кашичка на хипп Денес: Д: житарици, круша, вишни и банана Р: компир и морков В: ноќна кашичка од хип(ни остана од вчера)
За ужина и моево иначе малку е ова за него.. Вчера Д: Дуњи и банани Р : Батат,карфиол,тиквица и грашак В: Кексолино Денес Д: Палента и јогурт Р: Пилешко месо,батат,пашканат,праз,лукче,суви кајсии В: Готова каша на Хип
denes dorucek banana jabolko i oves uzina miks ovoski rucek telesko kompir oriz domat majoran i morkov vecera kiselo mleko so nesto ke e