Во зегин има 150 ден мислам дека беше а сега земав од кам околу 50 ден не сум го споредила составот и не сум сварила од таа . Ама верувам дека е исто
Вторник: Д: рижолино Р: пилешко, ориз, морков, грашок Среда: Д: тивка, јаболка, овес Р: готова каша со пилешко од хип Четврток: Д: кексолино Р: брокула, спанаќ, ориз и жолчка
Четврток: Д. Банана, жолчка (втор ден) Р. Батат, боранија,кромид, црвена бабура и масл.м В. Хип тегличка бејби кекс со јаболка Петок: Д. Банана, жолчка (трет ден) Р. Компир,морков,карфиол, масл.м У. Лебче ( ронкички обожава ) В. Хип тегличка бејби кекс со јаболка со што комбинирате жолчка? Кисело млеко и палента не сака да чуе.
Од кога воведовте леб? Јас сум дала жолчка со банана и авокадо и со житарици и кисело млеко.. Можеш и со ориз
Јас жолчка давам со три дена разлика а не ден за ден , два пати неделно само давам.. жолчка може со авокадо, моево ја сака со брокула,моркпв,ориз тиквица и просо, плус лукче и маслиново масло добро било за хемоглобинот.
Јас ја давам сама, напоредно со каша што сум направила ама не и ја мешам во кашата него мегу мои прсти ја дрпбам и директ во усте и баш ја сака Понеделник Д. Јаболко дуња цвекло Р. Ориз блитва лук В. Просо круша јаболко Вторник Д. Круша банана Р. Пилешко лук компир пиперка морков В. Брокула карфиол батат Среда Д. Овес банана авокадо Р. Телешко пиперка кромид лук компир В. Палента цвекло јаболко Четврток Д. Дуња цвекло палента Р. Брокула батат карфиол пиперка В. Жолчка со јаболко и круша Петок Д. Просо банана авокадо Р. Пилешко моркоц кпмпир пиперка лук В. Тиква и јаболко Сабота Д. Круша јаболко авокадо Р. Блитва, спанаќ ориз и лук В. Жолчка, каша од тиква банана и круша Намерно вака за цела бедела може некому ке му дадам идеја беба е 9 ++
Vo site blagi kasi go stavam(proso so ovosje, palenta so ovosje, kinoa so ovosje) , moze i vo soleni, jas obicno vo solenite stavam maslinovo maslo
Може да си нарачаш онлајн преку биокосмос. Јас нарачувам многу често, нарачката стига за 2 дена. http://www.biocosmos.mk/
Фала мајки, сум заборавила како со големата давав @malecko5 лепче давам од 7+ месеци, така сосем мали и мн интересно жвака. Прво со предните запчиња после на страна си го врти и го жвака. Бел и полубел леб од срединката. денес менито ќе биде: Д. Гриз со манго јаболка круша Р. Ориз, карфиол, морков и брокула, кромид и мм В. Тиква и банана
Среда Д: Јаболко и бисквити Р: Пилешко месо,грашак,тиква,батат,лукче В: Хумана готова каша Четврток Д:Палента и јогурт Р: Жолчка,брокула,ориз,морков ,тиквица В: Ноќна каша Петок Д: Круша и банана Р: Телешко месо,батат,боранија,пиперка,праз, пашканат В: Инстант каша Сабота Д: Гриз круша и дуња Р:Готова каша од Holle В: Фрутолино Недела Д: Банана,вишна,бисквити и цејлонски цимет Р:Телешко месо,компир,морков,ориз и праз В: Фрутолино
Вчера: Д: палента со кисело млеко Р: готова каша со телешко на Хип Денес: Д: мешани житарици во кутија на Хип Р: морков, компир, ориз и жолчка