Пак ке прашам.... Колкава количина се кашите за вашите бебиња 9++?? Секој ден различно правам денес немав идеја па ориз со морков пиперка кромид лук и карфиол па ми излезе мнпгуу некпи 300 грама, мислев едвај пола ако изеде она цело го смачка без проблем.... И сега се прашувам да не треба да јаде повеке??? Нормално од 120 до 170 грама јаде на оброк И од кога се дава калинка и костени и јапонско јаболко???
Околу 200 грама без проблем јаде може и повеќе...Иначе сок од калинка некни му дадов ,многу му се допадна.
Еве ќе ти ставам слика, ставам излупен патлиџан да се пропржи на вода, додавам искршени тестенини (зависи колку долго треба да се варат), ставам зељесто нешто спанаќ блитва кељ, и додавам изматена жолчка или цело јајце. До пред некое време морав да ги блицнам во блендер некоја секунда, сега така ги јаде. Некогаш додавам и рендан морков, печурки.. Ако уште не даваш жолчка, може и без тоа.
Вчера Д: јаболко, банана и бисквити Р: готова каша на Хип со пилешко Денес Д: јаболка и бисквити Р: палента со кисело млеко
Nie sme 10++ pa ne gi jade celosno zavisi od denot, nekogas jade poveke nekogas pomalku no nikogas nema izedeno 200 gm obrok, ama bitno e deka jade 3 obroka, jas sym srekna deka i tolku jade ba drukarka mi teteto e 8 ne otvara usta edvaj po 2 lazici uspeva da izede. Taka da zavisi do deteto nema pravila
Ајде и јас тука да се приклучам ве читкам одамна ама немавме ни еден оброк па немаше што да пишам..ќе ги пишам од оваа недела сите денови Понеделник:Батат, тиквичка, кромид, брокула Вторник:Компир, морков, пашканат, брокула Вчера: Палента, јаболко Денес: Палента, суви сливи, суви кајсии
Да моево си јади целосно ама сега се научи да плука и јади и плука и мене лом ме прави и тој се прави.
Д: Јаболко, банана, ло бело бисквити и боровница Р:Телешко, грашок, морков, кромид, пашканат и домат У: Грчки јогурт со двопек В: Чоколино со ад
Р: Компир, батат, тиквичка, пашканат, пилешко(1 ден) Во ред е што мешам повеќе намирници? Ставам по две коцки од се што набројав освен пилешкото од него готово од холе додадов само 1 мала лажица