Од кога воведе јапонско јаболко и како го даваш свежо или варено? Знам се става во замрзнувач сум пробала ама мене не ми се допаѓа а сакам на бебе да дадам 9+ сме
6+++ Вчера: Д: банана, бисквита и пола шмукалче со глутен (втор ден) Р: Батат, пашканат, кромид В: просо и слива Денеска: Д: Јаболка и бисквит Р: Компир, морков, тиквица и путер (прв ден) Вечера ќе биде некое овошје Каква млечна каша да купам за вечера? Тие се оние во кутии? И што има во неа освен млеко?
Не знам што да правам за вечерата. Знам дека не е убаво овошје навечер, докторката ми рече житарки за вечера, а тука членки ми предложија житарките за доручек. Како планираш ти? Си викам најдобро овошјето со бисквити или гриз евентуално да си остане за доручек, а вакви млечни каши за вечера да му земам, секако максимум 50гр му правам колку да спие помирно.
Свежо му го давам од 9 + почнав може да му дадеш. Д: Јаболко,круша капинки и овесни Р:Телешко месо,спанаќ,ориз ,батат,кромид. В:Корнелино
Јас ги планирам млечниве за вечера, а за доручек овошје со некои житарки просо,палента,овесни, бисквита, или гриз..
7+++ Д: кисело млеко, банана, малина, овес(прв ден) не го бендиса па завршивме со шмукалче од јаболко, круша и спанаќ Р: телешко месо, ориз, пиперка, брокула, морков, пашканат, М. масло
За ручек мисиркино мелено со зеленчук динстано, преубаво излезе како за прв пат, фала @babyboy1 Кашичките не ги сакаме многу повеке сакаме да грицкаме.
Д: палента со путер, грчки јогурт и жолчка У: Мандарина па шмукалче бебивита Р: прв пат проба малку бела пастрмка, со компир, морков, кромид и лук во прав У:лино пудинг В: Фрутолино со бисквити