Еден ден телешко еден ден пилешко еден ден само зеленчук а откако воведов жолчка од 8 месец давав два пати неделно жолчка, три пати телешко и два пати пилешко
Јас овие ги давам, за 8+ се. Само на холе некако најдобар состав имаа, другите се со шеќер беа што ги видов.
Мојата за недела и пол прави 6м и сеуште пробуваме вкусови.. И мах 3-4 лажички јаде од било кој вкус. А гледам некој и два оброци имате на 6м...дали јас негде грешам или бебето е такво? И како да продолжам? Инаку на ад сме од 1от месец.
@0ли јас давам ко што ти кажал педијатарот.5-6 дена по 30тина грама.Значи почесто,а помалце,многу полесно се преработувало така во меше.Од 6++ давам месо иначе,многу ги сака ваквите оброци.Тој што е без,одма го препознава и со сила јаде. Он топик. Ручек-Пилешко,компир,морков,пашканат и кромидче. Ужина-Банана,јагода и ванила. Вечера-Нестле млечна каша ке биде.
Не грешиш, зошто да грешиш. Исто како и ти, до 6 месеци само по некоја лажичка пробуваше, дотогаш само цицање и по малку ад, а од 6 месеци воведов доручек 120 гр, па сега скоро почнав по 150 гр да давам за доручек. На 7 месеци воведувам втор оброк - ручек. Што вели педијатарот?
Почнав од 7+, давам3-4пати телешко, другите жолчка. Во пилешкото немам многу доверба мислам се полни хормони давам готова каша на хипп и лино чат пат.
Супер штом е домашно! Јас не мерам ништо од око ставам кога ке купам сечам на коцки и замрзнувам, мислам по 50гр одприлика треба, останатото зеленчук.
По препорака на педијатар од оваа недела почнавме со ручек. И јас мислев можеби е рано ама дефинитивно не е, барем кај нас. Синко убаво си јаде и за доручек и ручек и помирен е и повеќе си спие овие два дена. Откако ќе се најаде може и 40мин да си лежи да си игра и да се влече по под.
Педијатарот уште од 4от месец ни кажа да почнеме со вкусови, за да на 6от има веќе еден оброк. Последно бевме пред месец дена на совет рековме да бидам упорна да давам, но максимумот е тој 4-5 лажички. Сега треба повторно на совет, но со ситуацијата со вирусот не ми се оди некако. На крајот од месецот сме на вакцина па со неа ќе се консултирам. Дотогаш ќе бидам упорна. Модра слива досега ни е најомилена од неа 10тина лажички си касна. Извинете за офф топик.
10 plus d. banana cresa musli ( gotova) uzina mandarina i borovinka rucek leka i lebce uzina jabolko vecera tost so kaskaval i maslinka