Меѓуоброк-Јаболко,боровница и кајсија(Готова на Холе) Ручек-Батат,лосос,спанаќ Вечера ке биде житна млачна каша на Нестле со јаболко и сува слива
6м Д: Млечна каша од Холе со просо и пола банана Р: Тиква, ориз и морков Д: Просо и круша Р: Брокула, компир и тиквичка Д: Јаболко, банана и просо Р: Батат, морков, карфиол Д: Јаболко со палента Р: Батат, тиква и морков
Вчера: Д: Банана,јапонско јаболко ,амарант и цејлонски цимет Р: Компир,морков ,прокељ,кромид лук и малку путер В: Рижолино Денес Д: Палента и јогурт Р: Телешко месо,батат,црн домат,црвена пиперка,кромид ,тиквица В: Инстант каша од Нутрино со банана
11 месеци полниме денес . Понеделник Д: Капинки,боровинки,банана и гриз Р: Спанаќ,жолчка,лук,батат ,ориз В:Рижолино
Доручек боровница со печено јаболко и банана, ручек чорба со пилешко карфиол морков брокула магдонос лукче маслиново масло, вечера палента со јогурт. Ставам и понекоја фотографија
Земав семолина и јас и ние сме 6++ прв пат ќе ја подготвувам. Кажи ми те молам јаболкото го блендираш заедно со кашата од семолино? Или како ?
Доручек банана јаболко бисквити, ручек леќа со кромид брокула морков и карфиол, вечера подинг од лино
Доручек банана со жолчка, ручек кебабчина со мисиркино кромид маслиново компир и грашак, вечера бисквити и кива
Можи да ми ја сликниш млечната каша од Холе? И моево е 6 м.ама млечно не сум дала се уште. Па не е лошо да ја земам .