Дали откога ќе ја свареш палентата заедно ја блендиреш со јаболкото или посебно јаболко блендиреш па потоа со палента само го мешеш?
Имам голем блендер и нема шанси едно јаболко да ми изблендира. Така да го сецкам јаболкото и ја додавам палентата во блендер и така блендирам.
6м Д: Гриз- Холе Семолина со јаболко Р: Палента, морков, брокула и маслиново Д: Гриз- Холе Семолина со круша Р: Компир, брокула, тиква и маслиново масло
6м Доручек : јаболко круша слива со инстант каша од ориз-Холе Ручек : пашканат карфиол кромид со палента
7++ Д: Просо, јаболка, круша, цимет Р: Телешко, компир, цвекло, пашканат, кромид В: Овесни снегулки со ад
Еднаш само купив заради глутенот ама истите се Микица погоре што ги има постирано само јас на Хип земав. Во маркети има на Хип, а инаку не се викаат шмукалчиња туку ние така си ги викаме зашто се шмукаат Глутен можеш да воведеш со овес или овесни снегулки, најмалку глутен содржат од житарките. Првиот ден мало рамно лажиче, утредента повеќе.
Еве од хип шмукалче Инаку од моето скромно знаење, овесот е безглутенска житарка. Кросконтаминација се прави со глутен бидејќи најчесто на исто место се произведува со глутенски житарки. Така да може да е кросконтаминирано ама не мора да значи дека со сигурност е.
"Шмукалче" мислев во вид на лижавче затоа марсовски ме гледаа во зегин Иначе сум си имала јас дома...ама шмукалче !?!
Вчера Д: овесни снегулки без глутен, круша Р: компир, морков, тиквичка, кромид, телешко, боранија (1 ден) Денес Д: просо, јаболко, слива Р: тиква, телешко, кромид, боранија (2 ден) Овесни во ДМ зедов и на нив пишува без глутен, а на кутијата на овесна каша од Холе пишува со глутен. @Lady Leona Јас глутен воведов со инстант каша од овес, ја мешав со овесни снегулки без глутен.