Снегулке потполно се согласувам со тебе , и јас се бунам не знам кој да слушам нели прво дете де ,по му се тресиш,сеа вече не се плашам толку.како ме преплашија не се давало јапонско до не знам кој месец не знам што и јас цела преплашена лелеле му дадов јапонско што ке биде сеа Ч))))))))) после си викам па јас сум будала не му дадов отров на детето му дадов овошје чисто здраво растено во двор само со вода непрскано Ч))))) штом детето не пројави реакција не е страшно.сега се придрѓувам но сепак не треба да се зема се здраво за готово што ке се види и прочита ,милиоооони табели ,информации ,но се е тоа ориентационо ,а најдобра ориентација нека е самото дете и самиот мајчински инстинкт.оти некоја мајка ете згрешила дала нешто порано,покасно ,но се знае мајка не моѓе да мисли лошо на детето
Точно, мајќите не мислат лошо на своите деца ама ако не се информирани се прават грешки ( и за мене важи ова) Денешното мени: - појадок каша од хумана од хељда и јаболко ( сега ја воведувам трет ден па и ја дадов како оброк 120 гр.) - ручек каша од киноа, брокула и жолчка - вечера печена тиква со малку круша ( за маска). Од утре се мислам дали да воведувам прво црвен патлиџан или модар? Веќе 8.5 месеци сме.
Тогаш утре ќе дадам модар, малку по малку. За црвениот и јас знам дека е алерген ама ич не се сеќавам кога прв пат го дадов на син ми.
Модар од 9, црвен од 10 дадов. На мое изненадување на пријателка детето покажало алергија на модар, а на црвен немало реакција.
Е па да почекам уште недела две....никогаш не се знае на што ќе изреагира бебето ама да не си ја барам бељата.
Вчера го дојадов авокадото со млечна кашичка од гриз и ванила и ми горчеше маж ми ми рече да не го мешам да не горчело од мешањето ама незнам? А го дојадов после 2 саати а и пред тоа сум го мешала со јаболко кашичката па не горчела а авокадото не горчеше барем првото чисто што му го дадов а второво не го пробав па се плашам хемија некоја да не има ако ги измешам оти кашичката е на хумана па можно е да има хемии???
Јас имам давано. Не авокадо. Ама круша јаболка праска слива со млечни каши. Не е проблем мешањето туку млечните готови каши се јадат максимум пола саат после подготовка поради адаптираното.
Avocadoto ima specificen vkus, isto kako i bananata ako stoi podolgo vreme gubi na svezina, i vkus. Nema nikakvi hemii ne se plasi, mozebi zatoa sto e so vanila i griz, a plus i otstoeno pocnalo da gorci. Sigurna sum, ako gorcelo koga si mu davala na bebus, nemalo da ti go jade normalno oti gorcelo. Zatoa podobra varijanta ti e da go kombiniras samo so svezo ovosje.
Се согласувам со Девојче. Секое овошје различно оксидира. И банана да било ќе горчело или ќе имало скапан вкус.
Екслузивно доење е кога нема ни вода ни чај плус. Кога се воведува цврста храна сте само на доење, не е екслузивно веќе. Знам дека се прави со вода, сите се прават со вода. А во составот што пишува? Нема адаптирано млеко? Обработено млеко од сурутка?
Епа не биле 360 степени туку 180.. А кога некој се труди вас да ви објасни некои работи одма "е добро де" Епа морав да искоментирам!
Денешното мени: -12:30 Хипп каша од кајсија -16:00 каша од тиква со малце сок од јаболко. - Преку цел ден вода околу 150мл.