Јас ве читам и ви се одушевувам на идеите и комбинациите.Ние сме 7+ и многу ни е страв да комбинираме различни зеленчуци. Би сакала да ми кажете дали јогуртот го мешате со вода кога давате и кој % на масти.Јас дадов Бучен козјак неразреден и 2 ден на газето како исипана не е многу ама претоставува од тоа.И кажете ми колку ставате путер во кашите и дали путерот го воведувавте 3 дена како нешто ново.Извинете на долгиот пост ама имам многу прашања
Млечните се даваат со највисока масленост, неразредени ги давам. Ако мислиш дека е од јогуртот паузирај го и пробај пак после одредено време. Да не си давала нешто цитрусно? Од тоа може да се појави осип. Путерот го воведов прво на врв на лажиче, па постепено зголемував ама почесто ставам маслиново масло. @Lady Leona Урдата ми ја даде баба ми од нејзина блиска особа, инаку има и на пазар и во маркет несолена. Сирење моцарела купувам.
7++ П: овес, свежо јаболко, авокадо и малини ( прв пат) беше како овошен јогурт многу вкусно Р: компир, карфиол, тиквичка, морков, путер В: житарици со цреша, јаболко и црна рибизла ( мислев дека се боровинки) веќе неколлу пати имаме пробанано готова кашичка н нутрино имногу ни се бендисува
Каков јогурт да земам да пробаме? Ма нас ни се вцрвенува околу устата на се што досега проба што содржи млеко, млеко во прав .. И сега ми е страв да дадам млечно...
Јас мешам повеќе зеленчуци, во кашите за ручек . Гледам да доловам прифатлив вкус ,по разнолик вкус.Да не биде монотоно ,менувам секојдневно До 4-5 зеленчуци . По бебе готвач се водам во. А и од форумот собирам идеи.
7+ П: Инстант гриз со млеко на Хипп плус пола (убаво узреана) банана. Р: Компир, кромид и пашканат - изненадена сум колку добро ја прифати комбинацијата, изгледа поради благиот вкус што го дава пашканатот. Цела си ја изеде.
7++ П: просо круша, кајсија Р: телешко, батат, морков, брокула, путер. Кромид В:палента сошмукалче од банан и круша П: гриз, малини, круша, банана Р: спанаќ, ориз, морков, кромид ималку батат ставам 2 кругчиња, путер В: овес или палента ќе видам со јаболко и тиква
Д.Овесна каша со печено јаболко и цимет Р.Варено јајце(го неќеше),батат,пашкнат и морков,варени на пареа,на ленти В.Гриз со кајсии Д.Спелтини снегулки со јогурт и банана Р.Печен зеленчук во рерна со маслиново и рузмарин В.Палачинки(се потепа за јадење) @Jana06 како омлетот?
Алачки не му беше рамна Мх, мх. Не можев да постигнам да му сецкам од омлетот, како му ставав парченца на послужавникот одма во уста ги ставаше. Дефинитивно ми требаат повеќе рецепти за finger food.
Уф не знам, мислам пред еден месец. На ситни парчиња му сечам колку што може да изџвака, на ленти уште не сум почнала.
6+ Круша,батат,јаболко печени во фолија, мала слива варена, малце банана, цимет, блендирани + ориз од холе
Мајки каков цимет и какво какао давате на вашите малечки? Не сум давала а сакам да почнам да и давам па незнам кое е најдобро.
8+++ Д: Кускус, јаболка, морков У: Круша и слива Р: Мисиркино месо, компир, грашок, морков, брокула, кромид В: Проја со блитва