8 м Д:смукалче на Холе од круша, праска и малина со овес Р:Батат, тиквица, кромид, мм В:ноќна каша на Хипп со бисквити Д:праска и семолина Р:телешко, морков, кромид, ржани макарони, моцарела мм(190 гр изедени и мене ќе ме јадеше) В:ќе биде ноќна каша на Хипп со јаболка и овес
Д: спелта, круша, вишна, кајсија, жолчка 1/2 (првпат) Р: компир, грашок, морков, кромид, МР В: житарка, ад
6м Д:палента и кајсија(прв ден) Р: ориз, морков, тиквица Д:самолина и банана ја обожава комбинацијава дека благичка Р:компир, пашканат, тиквичка само 40гр незнам зошто компир мрзи детево.. И еве барам некои други комбинаци да го засака
10 Д.Ржан леб,ајдамер и авокадо Р.Печена риба со компири,пашканат и тиквичка,зачинета со италијански зачин В.Гриз со кајсија
Истата комбинација денес ја дадов за доручек (компир, пашканат, тиква и плус ориз). Не ми ја бендиса се мрштеше и плукаше. И ставив 3 лажички готова каша од јаболка и се изеде
Хамбургер да ѝ дадам ке го изгриза Јаде од 8мес парчиња,сама пројави желба,а и заби имаше па некако спонтано дојде. Плус стрвна е за се што ние јадеме,шлапа со уста,њам њам вика,и само скришно јадеме со маж ми.Количински кога-како е,не е дека многу јаде,но пројавува интерес за нормална храна,особено парчиња.
7++ Д: Беби сутлијаш (ориз, банана и цејлонски цимет - рецепт од Бебе готвач) Р: Пилешко со зеленчук (готова каша од ДМ)
Јана микс сушен зачин е,оригано,мајоран,темјан,босилек. Побарај како таков,Италијански микс,мора да го има во маркетите.
Темјан? Интересно. Никогаш не сум користела во храна, уствари за ништо Досега само босилек му имам ставено. Фала
8 месеци Д: палента , кисело млеко ,1/2 жолчка(7 ден) Р: просо ,тиква,кромид, зелена пиперка ,мм. В: семолина со рендана јаболка
9+ Д: Кускус, авокадо, банана, круша У: Овошен јогурт Р: Грашок, компир, црвена пиперка, морков, кромид и варена жолчка, белката ја јадеше на парченца сам В: Овесни со ад
9 месеци Д: 3 житарки инстант со вода, кисело млеко, дуња, банана, цимет Р: тиква, телешко, кромид, брокула, морков, МР В: житарка со ад
9+ Д: Хипп ноќна со бисквити и праска ( така ја јадеме во комбинација со овошје) Р: Ориз,жолчка,морков,карфиол и брокула В: Палента и крем сир