Кисело млеко може и со житарки и со овошје,ќе дојде како овошен јогурт. Исто може во било која зеленчукова каша како додаток. За жал моето не го сака киселото млеко сега за сега.
Па да, тимијанот мислам дека е некој подвид на мајчина душица, растенија од ист род се. Учев на факултет ама одамна беше. А кога сме кај зачините, што можам да ставам? 7++ е Мака мачам со зеленчукот, одвај јаде по некоја лажичка, ако не ставам јаболко нема ни да ја погледне кашата
7+++ П: просо, круша, сува кајсија Р: ксрфиол, брокула, тиквича, морков, компир, путер В: овес, јаболко, тиква Денес прв пат пробавме и лепче пржено на путер П. С сакам д направам супа, незнаѓ ни како со оглед на тоа што бебе јади блендирано.. Сакам д сварам и да му надробам илепче... Јајце сеуште немам дадено ми е страв бидеќи јавува алергија на млечните... Некој да ми понуди рецепт со посно фиде пример..
Посно фиде со пасиран морков и лепче надробено.Фидето што е можно повеќе стисни го да е поситно да може да го јаде.Може да се додаде и магданос,а и не мора.
6м Д: тиква, јаболко, круша и палента приготвено со ад млеко (во план беше смути само од свежо овошје и ад за да го пие али од чашката што ја имаме зафлавува изгледа парчина и не одеше па направив каша) Р: морков, тиквица, ориз и кромид (прв ден)
И ние бевме така.. Печена круша до варена брокула и морков мн вкусно.. Тук можеш и киноа да вметнеш.. Исто карфиол, тиквичка и јаболко.. П постепено ко почнав да дтавам батат вп сите зеленчукови икромид.. И путер н крајот почна да хи јади.. И сеуште добри 80 % ги правам со батат плус...
И батат не сака, бел батат имам дадено, млечни ми е следно да воведам, може да почнам со путер во зеленчукова каша? По колку се става за прв пат?
8 месеци Д: цвекло , тиква и јаболко . Р: телешко,ориз,морков, брокула,карфиол,мм. В:млечна на холе од просо
9+ Д: Каша од бисквити со мешано овошје(јаболко,праска,ананас,кајсија) Р: Мисиркино компир и морков В: Гриз и банана
6+ Д: пола банана, авокадо, 2-3 бисквити хип, нутрино каша од јаболко или природен сок од јаболко-блендирани
9 Д: палента, вишна, банана, круша, жолчка 1/2 (вторпат) Р: батат, телешко, брокула, тиквичка, целер, кромид, МР В: овесни снегулки без глутен со ад или со вода и кисело млеко.
10 Д: гриз со праска, модра слива + 1 бисквита Р: батат,пилешки црн дроб, брокула, кромид, морков, малку путер В: ноќна каша на хип
Ние сме 9++ уште некој ден.Дали може да ми кажете распоред на оброците и млекото како ги давате.Ние имавме фатено некој ред,па во последно време почна да пие повеќе млеко,па се мислам да не е гладен,да заменам едно млеко со некоја ужинка.Фала однапред,поздрав