8 месеци Д: палента,кисело млеко и сирење (1ден) Р:блитва,ориз,морков,јаболко ,целер В:пченичен гриз со вишни . И 1/4 зрела банана како фингер фуд. (шлакање до плафон, со задоволство гледав )
9 ++ Д: 5 вида житарици на хипп со јаболко и шумско овошје хипп Р: Компир,жолчка,карфиол,брокула и маслиново У: Супа ( мала количина) В: Ноќна каша на хипп бисквит со малку банана во неа
10+ Д.Хип тегличка праска+ двопек Р.Пилешко,ориз,спанаќ,кромид У.Пола банана и Холе бисквита В .Мафини со боровинки
Девојки од која павлака давате ние уште некој ден правиме 8 месеци пробавме јогурт од утре кисело млеко ама во списокот има и павлака.И од кога се воведува грашок?
8+ Д:праска и семолина У:cheesecake Р:пилешко, ориз, тиквица, 1/4 црвена пиперка, брокула, кромид мм В:ќе биде овес со ад
Според апликацијата Бебе Готвач грашок е 9+.По неа се раководам.Павлаката е многу рафинирана,подобро да се почека понатаму.
Кој јогурт го давате? Јас кисело млеко купив алпско без лактоза. За павлака не планирам да воведувам до 1 година.
8 месеци Д: палента кисело млеко и сирење (2 ден) Р: компир, праз, брокула, цела жолчка( 1ден) В: семолина и крушка
9+ Д: јачменови снегулки, шмукалче од јаболко, манго, папаја (1 ден) Р: компир, телешко, праз, морков, кромид, пашканат, МР В: палента, кисело млеко Снегулкиве од јачмен аман конечно ги погодив. Тоа тврди бе како камчиња да јадеш. Прво суви ги блендирав, абер немаат од ситнење, мислев како прав ќе се направат, но не. Овојпат ги варев 50 мин на тивко, дотурав вода и мешав повремено. Така омекнаа и успеав да ги изблендирам. Тоа што остана, го изедов со сирење, како тврда тарана да јадеш ако не е изблендирано.
Јас земав бучен козјак на него има знак препорачано од педиатри и бидејки има кисел вкус ме потсетува на јогуртот од когс јас бев дете
9++ Д: Житна каша со неколку житарици на хипп и слива Р: Ориз,телешко,морков,црвена пиперка,кромид и маслиново В: Палента со сирење и јогурт
Јас суташ зашто бучен козјак му е многу кисел и не го сака,па пробав со поблаг додека го навикнам на вкусот,па после ќе видам
9++ Д: Ноќна каша на Хип со бисквити и круша Р: Ориз,жолчка,блитва,морков,брокула,кромид и маслиново В: Банана и гриз
Д: семолина со хип каша од кајсија, ананас, банана Ананас знам дека рано го воведов али пред неколку дена мм го ранеше бебка јас не бев дома и ја зел кашата од аннас со уште нешто беше кога дојдов кога видов ми се дигна коса али бидна нема назат и нареден ден му дадов ананас па го сметам за впведен.. Р: без глутенски макарони со брокула, карфиол и морков И како по навика 3-4 лажички и по препорака како што ве читам ставив малку овошна каша и бебка ја изеде повеќе од пола што е успех за мене.. Али кога е ја пробав со овошјето блакк прегрда, а него му беше валда убава што ја јадеше
8+ Вчера Д:палента со 5 суви кајсии и сиренце Р:телешко,морков,брокула,пашканат и 1лаж бунгур (1ден) В: палента со кисело млеко Денес Д:банана и авокадо Р:телешко , морков,целер,лук, бунгур В: овес со ад ќе биди
9+ Д: спелта, јаболко, манго, папаја (3 ден) Р: ориз, спанаќ, пилешко, морков, кромид, тиквичка, МР В: не сум одлучила