9+++ Д: Неколку вида житарици на хипп и круша Р: Мисиркино,компир,морков,лук,маслиново У:Банана со малку гриз В: Макарони,сирење и јогурт
Го купи золва ми од некоја продавница за здрава храна, но неделава планирам да нарачувам, баш преска пробав наполнив кошничка и сметката ми беше 600 денари, пишуваше дека е бесплатна доставата. Ама не го завршив купувањето, деновиве ќе нарачам.
Д. 2 лажичиња кисело млеко (првпат), просо со јаболка Р. Телешко, сладок компир, морков, тиквица, карфиол В. Инстант млечна каша од хипп (пченка со слива)
9+++ Д: Банана и гриз Р: Батат и тиквица У: Житарици и јаболко со шумско овошје на хип В: Палента,жолчка и крем сир
Да воведов, земав шери патлиџани од би орг. Инаку нели мелено телешко сварив. И во друго тенџере варев макарони, пашканат, лук и на крај патлиџаните ги ставив 2мин за да им се оддели лушпата. Патлиџаните, лукот, пашканатот и малце босилек и оригано во блендер, и тој сос го сипав врз макароните и на крај меленото телешко го измешав.
И јас земав мелено месо ама патлиџан уште немам воведено. Имам домашен пастеризиран, а може и шери да воведам. Се воведуваат посебно обичниот и шери?
Јас немам обичен и не сум дала заради тоа. Ама нема потреба посебно да се воведува, исти се. Јас веќе не воведувам два дена, еден ден гледам реакција и ако нема терам. Е сега нели за овие алергениве и семињата ќе ги воведувам подолго. Ама зелка, цвекло, краставица, леќа, грав еден ден и толку.
9+ Д: овесни снегулки, круша, урма Р: телешко месо, грашок, морков, кромид В: најверојатно гриз со банана
9++ Д: гриз, круша, дуња, вишна Р: батат, телешко, тиквичка, морков, кромид, МР, прокељ (1 ден) В: палента, кисело млеко
9+++ Д: Просо и јаболко Р: Телешко,боранија,морков,кромид,компир,маслиново У:Супа В: Бисквити и житарици со ад
10++ Д.Овесна каша со банана У.Оризови галети на Хип Р.Црвена леќа со брокула и морков(бљак беше) В.Палачинки со малку намаз од јаболко и урма.Морав да надоместам за лошиот ручек
8++ Д: цвекло јаболка и палента Р: пченичен гриз,пашканат,морков,2листа спанаќ и пилешко(3ден) В: овесени снегулки со вишни, 1/2банана,круша,1/2јаболко.