Оделно да.Содржи бааги нитрати.Не се подгрева,се фрла водата обавезно и кашата не се чува повеќе од еден час пошто оксидира спанаќот.И не давајте премногу ,знам здрав е ама за бебешките бубрези на почеток е тежок.
Нема несолена урда, мора да стават сол за да трае. https://www.facebook.com/OrganskoMleko/ Од овде ми носат, кажа дечкото дека има малце сол
Д: Житарици на хипп и круша Р: Ориз,жолчка,блитва,морков,брокула,кромид,лук,маслиново У: Банана и кајсија В:Палента и крем сир Д:Житарици на хипп мешано со кашичка на babylove јаболко,лубеница,малина Р: Мисиркино,компир,морков,лук,кромид и маслиново У:Слива и житарици В: Супа
9+++ Д: просо, круша, авокадо, 1/4 банана Р: жолчка, ориз, морков, брокула, маслиново масло В: гриз и јаболко
9+++ Д: житарки од Хумана, праска, банана, 2 бисквити од Хип Р: компир, жолчка, морков, тиквичка, кромид В: житарки со слива од Хип
Со што може да ја комбинирам жолчката сакам од утре да почнам, педијатарот ми кажа да почнам со чтвртина ..
Со палента,со зеленчук(компир,карфиол,тиквица,брокула и жолчка,или ориз,блитва,брокула,жолчка,морков) некои комбинираат со банана ама јас гледам да дадам комбинации што ги јадеме ние за да се навикнува бебето,така да, не сум дала жолчка со овошје
10+ Д: Тиква Р: Макарони со телешко,морков и кромид У: Круша и јаболко со житарици В: Пире од компир и сирење
11+ Д.Американски палачинки со малини Р.Компир.морков,брокула и келераба готвени на пареа У.Бисквит со какао домашен В.Лебче со кремсир и краставичка
9+++ Д: овесни снегулки со круша и урма Р: телешко, батат, брокула, кромид, маслиново масло В: тарана со моцарела и кисело млеко
9+++ Д: просо, јаболко, авокадо, праска Р: пилешко месо, ориз, морков, праз, тиквичка, маслиново масло В: 5 житарки на Хумана и банана
9+ Д: гриз пчениен со вишни и цреши Р: макарони ,путер , брокула,лукче и кисело млеко. В:палента кисело млеко и моцарела
10+ Д Просо и праска Р Ориз,блитва,жолчка,морков,брокула,лук,кромид и маслиново У Банана и гриз В Супа