Вистина ! Може во помал % е застапена едната состојка ...Незнам не купувам кашички ! Освен шмукалчиња .
9++ Д : Пченичен гриз со5 суви кајсии и 1/2 круша . Р : телешко , ориз ,морков,праз,брокула , пашканат, мм. У : варено цвекло и јаболко В : палента со урда (2 ден) ќе биди
11++ Д.Банана,авокадо,манго У.Бисквит Р.Пилешко ќофте со пире од батат+краставичка В.Американски плачинки од спелтино брашно,со малку намаз од јаболко и ванила
7++ Д:овес со јаболко пола банана и цреши Р:макарони со пилешко и к.млеко В: американски палачинки со намаз од круша Идеја ми даде за вечера @dunika само што немам спелтино брашно па ќе е комбинација од овесно со интегрално ќе видам што ќе испадне
Можеш и со сенаменско/бело,и така ги правам,најмеки се.Рецептот е многу едноставен,1јајце,1 шолја брашно,1шолја млеко.Се меша се со жица,се остава 5 мин,па се печат на загреана тава со малку путер.
Немам белка воведено 7++ сме, а мислам без јајце ќе дојдат обични палачинки, а млеко планирав кокосово да ставам..
Од кои макарони давате и дали ги блендирате мене докторкава ми рече додека не почне да џвака само нема потреба да даваш блендирани ке бидат како брашно
Д. Јаболко, боровинки, сок од портокал и малку спелта Р. Грашок, сладок компир, брокула, пашканат, целер и телешко В. Млечна каша со пченкарен гриз и слива
Јас овие од Зегин ги купив. Без јајца. И ги блендирам . Ептен како тесто се прави кашата. Па додавам кисело млеко .
Компир, батат, тиква се скроб. Ивана во хрватската група го има ова напишано, не ми текнуваше каде го читав и конечно го најдов.
Тогаш не знам што ни е муабетот, сега ти ме збуна Рече јасно за скробните (компир и батат), а те буни тиквата и ме праша зошто ја ротирам. Тиквата како скроб ја ротирам и не ја мешам со компир и со батат.