Неколку пати земам од Млеко од нашата фарма, ама малку е солена. Пред некој ден ја открив продавничката за млечни производи во подрумот на Буњаковец (до Кам), имаат бејби урда и е несолена.
Морков, месо, батат, праз, маслиново...пример. Може со било каков зеленчук или овошје, е сега ако е попребирлива малата, ќе пробувате додека не ѝ погодиш комбинација
Дали мислите дека е доцна во 18:30 прв пат да дадам урда?? Ме фаќа страв да не направи алергиска реакција
Почнувам полека да воведувам и вечера па барам идеи што да спремам, арно ама моево дете јаде мазна храна од парчиња се згрозува, овде гледам вечера колачиња од овес зарем на парчиња ги јаде? Некоја идеја за мазна храна за вечера?
Да парчина јади само доручекот ни е каша ради што мама и бебе спијат до касно па на брзина мора да биде.. Идеи незнам што имаш воведено Палента и кисело млеко Лепче со кисело млеко Инсант каши има од хипп за некогаш ако немаш идеа Овес со ад млеко и банана или јабочко, круша Гриз со ад млеко и некое овошје колку да разбие вкус Сутлиач со цимет Тиква е одлична лесно сварлива печена или варена Пудинг баш имам споделено рецепт како го правам одличен е со слас цел го јади Тоа ми текнува во моментов Секако само види ако имате глутен воведено океј е со лепчето, но ако немате сеуште имаш и беззглутенски оброци
Колку месеци е и каква храна си пробала во парчиња да даваш? Банана имаш пробано? Или мекото од леб на пример?
7 полни месеци, за 2 ипол недели 8 месеци, банана имам пробано, јаболко ако е погрубо пласирано, денеска имав блендирано пасканат, од него имаше кончиња и од нив се грозеше како нагони за повраќање
Не ми зборувај за спиење касно , глутен уште не, просо, киноа, палента, ама со план сум да воведам голем е веќе
Здраво,бебуш е 4 и пол месеци па сакав да пробаме со вкусови кога ќе наполниме 5 месеци,но пред тоа сакам да знам како да почнам. Дали една иста кашичка се воведува повеќе пати во неделата пред да воведам нова или само еднаш? И по колку лажички да дадам? Да почнам со овошје или зеленчук? Во кој дел од денот да дадам ?Би била благодарна ако некоја од вас одвои време да ми кажи се детално...пријатна вечер
Јас почнав со зеленчук, по совет од другарка, прво зеленчук за полесно да го прифати понатака, варев компир, морков, тиквица, сладок компир, една иста намирница ја даваш 3 дена претпладне за да не појави реакција, количината зависи колку ќе сака, моето јадеше по неколку лажичиња, по зеленчукот свртев на овошје, јаболко, круша, слива, кајсија, праска, овошјето не го спремав дома купував готови кашички на hipp и ги делев на 3 дела. Педијатрите советуваат прво овошје ама тоа е на тебе да одлучиш како сакаш, сега малиот јаде зеленчук дали има врска што прво проба зеленчук не знам. Откако завршив со вкусови постепено давав пола мала кашичка, па цела, додека не почна да јаде цела мала кашичка не спремав дома, купував готови на hipp откако почна да јаде спремам дома.
Може ли да ми кажете каков гриз купувате, оној со плавиот со бебето или има некоја подобра варијанта? Tnx
9+++ Д: просо, вишни ,1/4банана 1/4авокадо Р: жолчка,грашок,батат,тиквица, пашканат,целер,мм. У: шмукалче на холе В: житарки со кисело млеко