@Chuchanov ај плиз ако можи уште еднаш постирај како го прајш чизкејкот.. Мојата напрај 1 година ама по навика само во оваа тема сум уште.
1 лажица кисело млеко, 1 ло бело бисквит здробен и каша од овошје нешто и мешаш. Мислам вака беше и јас ја читсв тогаш само чекам да внесам понатаму бисквит и км и да правам
Бисквити од Хип има без шеќер, за мелење за чизкејк мислам дека се добри инаку се тврди. Лобело имаат шеќер, преблаги се.
Може ли од оние мелените бисквити за инстант каши што се. Како овие на пример, содржат млеко во прав затоа се мислам.
Можеби ова треба да го подготвиш прво бидејќи има ад. Овие се тие бисквитите од Хип што ги спомнав погоре Во чаша прво на дното ставам мелени бисквити, па кисело млеко и најгоре блендирано овошје. И за мене понекогаш за ужина си правам на овој начин
10м Д. Круша, банана, кокос и кекс Р. Ориз, грашок, домати, тиквица, месо В. Млечна каша со боровинка
10+ Д:палента со цвекло и јаболко Р: жолчка, просо , неколку листа спанаќ , млад кромид, путер У: авокадо и банана В: кус кус со малини и кисело млеко
7 Д. Дуња, јаболко, круша и хип пченка Р. Ориз, тиква, кромид, морков и блитва со маслиново плус вода од телешко мевце за шмек
8+ Д: палента, цвекло и к.млеко Р: готова каша од хипп со мисиркино и зеленчук У:шмукалче на хипп и пола банана В: палачинки со боровинка Д: просо со две смокви и две урми Р: ориз со телешко У:чизкејкот на @Chuchanov одличен В:палачинки со рендано јаболко Д: лепче со авц намаз и кајгана од жолчка Р:полнета пиперка со мисиркино месо У: овошен јогурт В: тиква со ад млеко
Со две раце потпишувам за cheesecake-от, одличен е! Тоа ни беше прва ужинка Како го правиш сутлијачот? Денес направив, ама не и се допадна, ставив и урма и цимет ама не пројде, морав јас да го изедам
Мило ми е што ви се допаѓа Сутлиачот ставам ориз(Холле го користам јас ама ќе почнам со обичен),со 90 мл ад го месам па во блендер со 2/3 банана,на крај на врвот на лажичката ставам малку какао Заборавив и малку кокосова масло ставам додека го мешам оризот со ад
9 месеци и 3 недели почнав два пати неделно на врвот на лажичката по малку да и ставам со какаото на Биокосмос