И јас имам прашање По колку грашок ставате во кашичките? Некаде прочитав и дека требало да се вади лушпата кај замрзнатиот грашок. Ја вадите ли лушпата?
Ајде да чкртнам некои комб.од минативе денови..Немам време едно по едно па вака сите заедно нека стојат 11++ Д:овесни со јогурт и капинки; Палента со к.млеко и јајце (сварено и рендано); Гриз со јаболко и круша; Гриз со суви кајсии и сливи; Просо, боровинки, малинки Просо банана вишна Р: шпагети или макарони болоњезе Батат, тиквичка,боранија, морков, пиперка кромид и т.месо Ориз, морков, грашак пилешко м. Ориз, спанаќ Полнета пиперка
Не ја вадам лушпата јас и ставам по 10тина зрна Да се дополнам имаме и вечера ама си легнувам така да друг пат ќе пишам
За прв пат кога воведував грашок , лупев, зрнце по зрнце ,сега веќе не . @0ли урдата се погоди ,лесно се правело ова . И кажи ми дали замрзнуваш дел од урдата, дека без сол , кратко би стоела .
Ептен е лесно, за 10 мин е готово. Мене како сирење ми излезе и ми се допадна, па и јас и малиот го јадеме, не сум замрзнала. Ако замрзнам, после нему не би му давала, јас би ја јадела. Пробувај го пред да дадеш за да видиш дали е океј.
Д. Авокадо, холе јаболко и праска и 3 житарки Р. Пире со маслиново и ад плус динстано (на вода) телешко до кромид, тиквица и морков.
10м е бебе ама досега не сум пишувала на темава па ќе почнам од денес Д: 1банана, 2 урми, 1 јаболко (на коцки), овесни...сето пасирано освен јаболките се печи во форма на плескавички 15-20мин на 200° Р:телешко, карфиол, морков, брокула, целер и тиквичка. Блендирано В: ноќна каша на хип јаболко и овес
Јас оваа недела терам млечни (уште јогурт и урда) па месо на ред ми е. Нз само дали по 2 или по 3 дена да ги терам млечниве
10м Д:круша, јаболко, вишни, рибизла црвена, овесни и јогурт Р:жолчка, авокадо, тиквичка, сладок компир В:ќе биде палента со малце урда несолена и јогурт. Секој оброк ни е по 180-200гр.