Штом заспива толку касно таман е. Битно е да не биде оброкот пред спиење. А зошто толку касно заспива, скок некој?
мајки ние сме 6+.На цицање сме.Почнавме со дохрана вкусови пробавме јаболче круша слива банана тиква,и од зеленчук компир,батат,пашканат,морков ,брокула,тиквичка.Денес пробавме пченка од Хип со јаболче и крушка. (Уште од почеток лапкаме по цело тањирче) Што друго можам да давам? Давам овошје насабајле а за ручек зеленчук.
Не е скок така е веќе 3м.. До 3 ти заспиваше во 8 се будеше на секој саат.. Како се среди тоа да нема будење навечер ми заспива 11ипол 12 ама наутро си спие.. А инаку да прашам он почна до дохрана на 4 сега е 6 време му е за 2 оброк или го брзам
Nekoja ideja za mesanje na zelencuk i meso so ovosje? Od ovosni kasi se mi jade, a zelencuk nikako... 9m sme
Imash probano so zitarki ovesni snegulki nesto takvo sin mi sakashe zelncuk ne sakase ovosje pa mesav so ovesni snegulki si gii jadeshe.. Jas ovosje i zelencuk zaedno nekako ne bi dala
Zitarki, palenta, ovosje, keks toa se jade, a od zelencuk i meso nisto eve veke 3ta nedela, usta ne otvara... Zatoa se mislam dali moze vo tie kasi na primer jabolce da izmesam?
Да, после 2 месеци е таман за втор оброк. @Maci777 Можеш јаболче, имам ставено заради ц витамин. Можеш да пробаш и со кисело млеко покремаста да дојде кашата, авокадо. На 9 месеци можеш и со патлиџан да пробаш, на пример болоњезе од мелено телешко, малку морков и пашканат за вкус, патлиџан и да се издинста малку таман за со некои тестенини. На 9 месеци веќе разбираат и ќе мораш да готвиш како за вас, нормално адаптирано за бебе. Пробај и да воведуваш по некој зачин оригано, босилек, магдонос.
Пробај ручек кога му даваш да биде парчина.. Цела порција и зеленчук и месо да биде на парчина.. Ние мака мачевме исто али од 7м кога дадов парчина ужива во зеленчук
Nisto rabota, ni taka ne saka pluka se davi.... pak zavrsivme so sliva i jabolce Da se nadevam deka period mu e... Probav i taka, se davi... bukvalno ne moze da go ispluka.... nervozi zivi
Д. Вишни, банана и авокадо со микс снегулки од спелта и овес. Направи маф! Р. Боранија (втор ден воведување), ориз, кромид, морков и лукче динстано телешко на вода и маслиново. Генерацијо (@Mila_Skopje @Milkiway) дај пишувајте и вие да си делиме идеи верувам и јас секој ден ќе пишувам
Може таман од вас се охрабрив да давам повеќе Вчера Д: овес, сува слива, јаволко, јогурт Р: амарант (ама ич не го сака нз зашто го давам), тиквица, пашканат, морков, кромид, м.масло Денес е планот: Д: пченка, кајсија, јаболко Р: теечешко, ориз, брокула, кромидче, м. масло. Како ги даваш вишните? Замрзнати па обарени или? Тоа и лук ми е следно, вака монотоно ни е.
Д:просо со цреши и банана Р: јагнешко со компир и брокула У: шмукалче В:макарони со павлака Д: лепчина пржени со жолчка и к. млеко Р: мисиркино месо со ориз У: смути В: палента со моцарела Д: Лепче со Авц намаз Р:телешко со цвекло и палента У:домашна пилешка супа со лепче В: авокадо банана со како и млеко
малку ги обарувам во топла вода. Со големата само ги ставав во вода, ама дека се пишуваше се и сешто за замрзнатото, почнав вака.
Најверојатно последен пост во оваа тема. 11+++ Д: палента, круша, капина, какао (1 ден) Р: компир, телешко, морков, тиквичка, кромид, праз - потпечени во црн патлиџан У: матеница од кисело млеко В: кајгана од жолчка со патлиџан, италијански микс зачини, моцарела, со домашно лепче До следното бебе
Ајде да сефтосам 7 Д: круша и палента Р: мисиркино ( прв ден) со пченка и компир - готова на хип ја бендиса
6++++ Д: сливи и 3 житарки микс на Холе Р: грашок(втор ден), спанаќ, компир, тиквица вчера Д: јаболко, банана, мелено просо на холе Р: батат, тиквица, карфиол, грашок неколку зрна(прв ден), морков
10++++ Д:кус кус со 3 суви смокви и 3 суви кајсии Р:телешко, морков,ориз ,мм. В: ноќна на хип @0ли , чао се дружиме во друга тема . Треба да побарам која е следна за 1 месец доаѓам
11 Д:фрутолино со јаболко У:смоки и јогурт Р:гулаш со лебче В:ад со 3 житарки на Холле @0ли брзо летна времето се дружиме во друга тема
Д. Авокадо, хип со мангI, јаболко и нектарина . Житарки, снегулки од овес и спелта. Р. Црвена печена пиперка (1 ден) батат, брокула, лук, тиквица и пашканат. Мм секако се изедено маф