Д: палента, јаболко, к.млеко Р: батат, киноа, авокадо, пашканат, морков, тиквица, лук (1ден), м.масло
И јас така знам баш прашував за ова денес, педијатар ми вели требало да се меша, тоа не важело за бебињата
Мајки кажете предлог за ручек на бебе од 5 месеци со зеленчук, од овошниве му е збогдисано а зеленчук сега планирам да му воведам со што да почнам?
Д. Јаболко, 1/2 нектарина и јаболко. Хип пченка. Р. Пиперка (2 ден), ориз, мелено телешко, кромид, лук, тиквица и морков.
Дали го потопуваш овесот со вода и да отстои? Сега читам во хрватската група пишува овес потопен 45мин
По колку грама мевце ставате во оброк 9++ Д: тиква, авокадо, овес У: јаболче Р: телешко, ориз, пиперка, кромид, лук, пашканат, маслиново. В: палента со к.млеко
9м Д:макарони со павлака Р: полнета пиперка со мисиркино мелено У: шмукалче од хипп В: овес со ад и јаболче Д: сутлиач со цимет Р: ќофтина од телешко со компири и сос од доматно пире У: тиква В: нешто со лепче Стварно немам идеи за ужинкиве
7м Вчера Д: Гриз со јаболко слива и малце ад Р: мисиркино со пченка и морков Денес: Д: просо со јаболко Р: мисиркино, тиквичка, блитва (1ден), батар и мм
7м Д: палента+тиквица+брокула (1ден)+пашканат Р: батат+слива+круша Брокулава многу ми е грда во каши, она па ја јаде без проблем Доручекот е обично житарка со овошје, но кога воведувам нов вкус зеленчук оде тогаш наутро, па ручекот е овошен
6м Доручек: батат,тиквица и брокула(1ден) Брокулата ја јадеше без проблем,можеби дека од бататот му беше малце благо и полесно ја прифати.