7+ Доручек: овесни снегулки,третина банана, пола готова кашичка кајсија Ручек: јанешко мевце, едно младо кромидче, пашканат 2 тркалца мали, пола морковче и палента. Неделава планирам јогурт да пробуваме, 2 3 дена па почнуваме со жолчка . Од кој јогурт сте најзадоволни, некако се мислам, дали е добар збрегов цврстиот јогурт?
11 месеци Д: 1 лаж просо , јаболко , авокадо Р: спанаќ , ориз , морков , жолчка, мм. У: шмукалче на холе В: млечна на холе од спелта .
Денес на мени ќе има 7 Д: кајсија, круша, просо мелено на Холе Р: телешко(втор ден), карфиол, батат, грашок, тиквица
7++++ Д. готова БЛ каша со гриз, јаболко и слива. Маф за час Р. Пиперка (3 ден), блитва, батат, кромид, лукче, тиквица, пашканат и маслиново. Се заборавам возраст да пишувам Деновиве ќе пробувам чат пат готова каша, се спремам за Грција
Д: лепче со јајце, домат и сиренце (како долемо дете) Р:ќофте од мисиркино со црн домат, тиквица и лукче У: пудинк лино В: немам сеуште смислено што ќе биде
7 денес Д: Инстант каша на хип од кутија јаболко и просо @kukla21 за добра ноќ е кашава ама за брз доручек врши работа особено за на одмор пробај ја. Р: Компир, тиквичка, блитва 2ден, морков.
Исто како дома ич не му се замарам. Чим имам цице, гладна нема да е @Milkiway мислиш ја немам Нема што немам дома Едит. По упатство многу течна ми излегува. Како ја правиш? Знам за прво ќерче сама си миксав, не ми текнува како правев. оваа е така?
7+++ Д: брокула(2ден)+ авокадо+батат+ слива Р:јаболко+ круша+банана Д: брокула(3ден)+ ориз+ морков+ кромид+ММ Р:круша+ јаболко+ батат
Денес 7+++ Д: вишни (1ден)+ палента+ јаболко+ тиква Р: тиквица+ морков+ пашканат+ ММ Ве читам и за доручек и ручек некои ставате житарка, смее така? Јас ставав само еднаш во денот житарка 1/3 од оброк
во колку го даваш ручекот? Јас не би машала распоред на овошје/зеленчук. Не дека смета, туку да научи детето кога што се јаде. јас житарка само наутро давам. за ручек едино просо со блитва/спанаќ.
Ручек во 17ч Доручек во 10:30-11ч Само нов вкус зеленчук кога давам тогаш утро ми е зеленчук, инаку доручек секогаш ми е овошје+житарка. Во 17ч не ми се дава нов вкус, за во случај да се појави реакција.
7++ Д: к.млеко,банана, јаболко, круша и вишни (1 ден) преку 200гр изеде и уште бараше Р: ориз, блитва, морков, тиквица, пашканат, лукче, кромид, м.масло
многу касно Знам дека касно ти спие... вечера кога ќе даваш? Јас во 17 вечера ќе давам. Вишни се ептен добри - даваат свежина на благото, плус разбиваат монотонија од досадна понуда периодов Мојава не е љубител на к. Млеко. Додуша и големата ме беше, па после секое јадење со к. Млеко го јадеше еден период. Сега пак не е љубител. едит. Ручекот денес “ист” само јас со батат. Вчера јадеше ориз.
Може да ми кажеш, за ручекот колкава количина спанаќ, ориз, морков ставаш? Зошто ако се става третина од кашата житарица, три - четири листа спанаќ и од прилика еден морков, како доаѓате до 200 и кусур грама каша ???
знам дека касно спие, ама некако да пробаш да менуваш распоред. Кога ќе одиш на работа како? Верувај ќе имаш голем проблем. На блиски детето таков биоритам имаше, утепани беа. Тоа траеше до кај 3то одделение.
Знам свесна сум, и утепана сум. И се правиме, и легнува во 21ч, за саат ипол станува и пак до полноќ е будна. Наутро во 6 цица и спие до 10. Ја будам да е рано станата, седејќи заспива, кома. Не сакам да е вака, ама тоа е Офтопик сум, ќе давам касно вечера
@Alishan30 кога ќе почнеш со вечера сама ќе си го смени распоредот, ќе се прилагоди. Кај мене не станува касно во 7 е буден ама јас пак појадокот го давам во 11 бидејќи е сит дотогаш. Млеко во 8 пие, доручек во 11.Ручекот (додека имаме само доручек и ручек) ќе го давам и јас во 17 часот а измеѓу(во 14ч.)млеко ќе пие.Вака ни рече педијатарот, а не знам зошто не во 14ч ручек Да не сум офтопик Доручек: брокула(втор ден), тиква и морков. Едвај го изеде. Па не може само благо,ете тиква ставив да маскирам ама недоволно благо му беше изгледа.Што ќе правиме вака со зеленчуков не знам..