7+++ Д: семолина, сува слива, јаболко, круша Р: мисиркино (1ден), компир, морков, пашканат, тиквица, кромид, масло
7+ Д: јаболко, гриз, банана Р: бело пире од праз(прв ден), карфиол, тиквица, малку компир, кромид, пашканат, мм
7+ Д: хип инстант беби бисквит со пченичен гриз + сварено јаболко Маф напрај Р: Батат, грашок (прв ден) ,тиква и блитва
7+++ Д: палента, праска, банана Р: хип компир и тиква плус ќе додадам лукче, тикцица, морков, масло. Нешто проливеста столица има, се надевам со ова ќе се подобри
првата недела секој 3 ден. Втората преку еден ден. Третата секој ден. Четвртатa било кога. Д. Јаболко, крушка, авокадо, банана колку да се рече (ми се виде бљантаво) и снегулки од спелта. Р. Батат, грашак, карфиол, кромид, телешко месо и путер плус домат 2 ден. В. Тегла Бл ноќна со бисквити.
Има чиста на хип 200гр праска кашичка во еурофарм сум ја зимала. Ако не си побарала побарај пак може во моментов ја нема. Баш пред 2 недели купував Мали мислам немаат воопшто
@Alishan30 не даваш месо се уште? Јас воведов и белка Да не сум офф, денес ручкавме Д: јаболко, слива, јогурт (без јогурт не го јаде овошјето) Р: коњско со компир, боранија, кромид, мм.
Назад сме ние, по 3 дена секој вкус и бавно ни оди. До крај на мај ќе ги воведам телешко, жолчка, пилешко и ќе дадам кисело млеко
Почнавме од 5ипол месеци. На почетокот давав по три дена, сега по два, зависи кога како. Јас месо давам уште од 6+ (кога воведов прв оброк ручек) по препорака од педијатар. Воведов и жолчка, риба и белка, малку ми се олесна работата. Кај нас малку проблем е овошјето, ако не го помешам со јогурт не го јаде, благо не сака.
Од кој кашички со домат купуваш ? Јас уште немам воведено домат. Ќе чекав домашни , ама јуни- јули ќе ме најди
Имаш во дм веге варијанта - со макарони едната и другата макарони, моцарела. Ја имаш на хип болоњезе, кус кус на холе..