7+ Д: праска, банана, овесни снегулки, цимет(прв ден) Р: праз(втор ден), батат, морков, брокула, кромид
8 Д. Банана, вишни, овес и авокадо Р. Дм каша макарони со домат (3ден). В. Кутија хип. Млечна со овошја. Кајсија има во голема тегла (не сум сигирна дали е со јаболко или банана) во био делот во дм.
7+++ Д: хип пченка, јаболка, круша, вишни, к.млеко Р: мисиркино (2ден), ориз, морков, тиквица, кромид, лук, масло
По никоја гледам тука дека даваат т.е. и се водам по готовите кашички да имам опции кога некој ќе го чува или за надвор или на работа ако немам време за готвено
@Alishan30 и кај нас месо се препорачува од 6м.Како што се сеќавам беше по 50гр.Се дава ради железото 5 пати во неделата. Неповикана си кажав.
Првпат воведувам сега (втор ден), секоја намирница по 3 дена ја воведувам. А никогаш не давам иста житарка секој ден.
@Alishan30 од кој овес користиш и како го приготвуваш? Доручек: батат,брокула,морков и кромид(1 ден) Ручек: просо и круша Обратно денеска поради пробување нова намирница.
Ајде и јас неповикана да си кажам нешто за месото 50гр. е многу месо, прочитав и други толку даваат, ако е препорачано од педијатар тогаш ок, да не излезе дека јас сум и над педијатрите Овде на 6м се дава 10гр. на 8м 20гр. на 12м 30гр. не велам дека е правилно тоа ама некако одма 50 гр. многу ми се гледа.
1 лажица супена попарив со 100мл вода зовриена, и стоеше 15-20мин дур другото овошје го спремав на пареа. Потоа блендирав овошје и ставив од накиснатите 10гр овес, изблендирав заедно и така дадов за јадење. Денес истото само 20гр овес ставив од накиснатото. Утре планирав 30гр. Јас ова не го знаев за воведување, по таа што се водам 3 дена се воведени овесните. Во иднина секој доручек би давала различни житарки. Се што воведов до сега е по 3дена за намирница и постепено зголемување на грамовите[/QUOTE]
[/QUOTE] Така бар ми кажаа, не дека е од мене излезено, може и твоето е точно. Како и да е, чим немало реакција не би требало да има
Не. Глутен не давам секој ден, бар не дур го воведував. Читав дека се воведува постеоено и се водев по тоа.
Кај си ти "сваќе"? Те нема да пишеш ништо за бебко, а тука ми доаѓаш да се караш Точно дека е многу и на почетокот се дава помалку како коцка па две, зависи колку бебечето е јастелитко и постепено треба да се дојде до тие 50гр.Бебето секако не може толку да изеде.Може и долго време па и до 2 години таа количина да не ја достигне од прична што детето не сака месо. @Alishan30 се надевам дека претпостави дека се почнува со малку ,не веднаш 50гр.