@Ava.84 50gr за воведување немаше да дадам. Како и за се досега давам првиот ден 4-5 лажички, следниот 10, третиот нешто повеќе од 10. 50гр понатаму би биле, те разбрав, фала ти.
7+++ Д: спелта, јаболко, круша, авокадо Р: црвена печена пиперка (1ден), киноа, тиквица, морков, лук, масло
Воведов исто по 3 дена, од стар лук едно чешне на 3 дела го поделив и едно делче. Големо беше чешнето значи 1/3.
Ок ќе воведам следно Дур сум тука 7++ Д: Јаболко, слива и палента Р: Тиквичка, морков, карфиол (прв ден) ориз и мм
6+ Доручек: 1 слива,1/2 јаболко и хип пченка Ручек: хип инстант ориз,брокула и тиква Дали да ставам по некоја капка маслиново во зеленчукови каши или рано е?
За месото да кажам што мене ми кажал педијатар.близнаците ми беа 6.5 месеци на преглед кај Сајковски,и кога го прашав дали да почнам со ручек и месо да воведам дали може,тој ми рече уште утре одма ручек, и за една недела ми рече да сум почнела и вечера да им давам.по колку месо да се дава прашав и ми рече 100г за едното 100г за другото.мене ми дојде многу за почеток тоа и давав по 100 гр. за двете заедно неколку пати, после ставав повеќе како што ми кажа
По 100гр не знам еве по мене се водам возрасна по 200гр месо на оброк ми е доволно и не можам да замислам бебе од неколку месеци да изеде пр пола од тоа месо јас што го јадам и плус со др намирници По толку месо ли давате?? Додека сум тука 7+ Д: слива, пченка хип, банана, кисело млеко Р: телешко, батат, тиквица, пашканат
Од 150до 180гр најмногу им ставав за двајцата.пред да го вариш изгледа стварно многу но од кога ќе се свари е многу помалку
8 Од вчера. Д. Бл каша со ананас (1ден) Р. Боранија, ориз, тиквица, кромид и лук В. Хип ноќна со банана денес. Д. Авокадо, банана и ананас (2 ден) со хип пченка Р. Компир манџа - мелено телешко, компир, кромид, морков, тиквица и путер. В. Хип тегла со бисквити
Д: палента со цвекло и кисело млеко Р: млади компирчина печени со телешко и брокула со путер У: плескавици од тиквица В:макарони со пленка и младо сиренце Утре во план Д: лепчина со јајце и домат Р: јагнешко со ориз и грашак У: палачинки со боровинки и капинки В: каша од овес и јаболко