6+++ Доручек: ориз Холе со јаболко и круша на пареа и парченце банана. Ручек: батат, тиквица, карфиол(прв ден), кромитче, маслиново масло.
7+ Д: круша, вишни, 3 житарки на холе и воведување јогурт втор ден Р: жолчка, компир, морков, тиквица Што друго овошје освен јаболко, круша, банана, вишни, слива и кајсија давате
Истото и мене Сајковски ми кажа за месото. Рече сирово месо 100 гр. кога ќе го свариш ќе дојде некаде до 70 гр.
На 7+ сте и можеш и праска и авокадо...Јас праска преку Хипп и Холе кашички воведов... А, сега читам во програмава дека можеш и цреша и манго од 7+.
8 Д. Ананас (3 ден), јаболче, авокадо и спелта. Р. Блитва, морков, кромид, тиквица, просо, тиква и маслиново. 1 лажица кисело млеко. В. Тегла ноќна Бл
7++++ Д: холе кашичка кајсија, јаболко, банана, просо Р: ориз, блитва, пиперка, тиквица, морков, кромид, лук, масло. 250гр изеде
11++ не ми се верува колку брзо лета време Д:просо, малина, аронија, вишна, банана и путер од лешник(прв ден) У:1/4крушка и 1/4 праска со 2 оризови галети на Хипп Р:лосос, кромид, компир, морков, мм, малку сол В:нешто со ад ќе биде
7+++ Д: телешко(прв ден)+ тиквица+ карфиол+ кромид+ путер Р: овес+ вишни+ кајсија Не го сакаше месотојадеше, ама безволно и подолго од вообичаено, што правите за бебиња кои не сакаат месо, маскирате ли со нешто? За во случај да ми одбива во иднина, да пробам.
комбинацијата ни јас не би ја јала леле дека немаме многу избор некогаш работиве ептен се чудни. Јас за боранијата пред некој ден и викам јади мама колку е грозно ова пробај со батат, тиква, компир и ад (како пире) пробај како мелено месо па динстано на вода со кромид. Има подобар шмек
Јас не јадам месо, многу ретко. Ова го пробав пред да и дадам и имаше убав вкус. Кашите кои немаат никаков вкус и се бљак за мене, неа и се вкусни. Ова беше вкусно, таа го изеде ама со неволност
Д. ДМ каша портокал (1 ден), банана, манго, банана и пченкарни снегулки Р. Макарони ДМ од пченица цело зрно, мелено телешко, кромид, морков, пашканат, доматно пире. В. Холе со банана од кутија.