Брашно Пециво Млеко Јајце едно Малку кисела вода Првин ја ставам да се печи палачинката и од едната страна што не е испечена му ставам овошје Исто како за нас сега му правам и не мерам ради што и ние јадиме А кога немав воведено све му правев со р'жано брашно или интегрално какво ќе имав и овесно брашно можеш ставав пециво кокосово млеко, само жолчка и вода со све ги имам пробано
Овие макарони не ги воведуваше така? Пченичен гриз сум давала нели е исто тоа штом се од пченица цело зрно?
Да. Исто е и не ги воведувам посебно. Читам состав и по тоа се водам. Ретко правам макарони, ама малку за промена супер излезе
само црвена сум дала. Имам такви печени во замрзнувач. Мислам посебно се даваа. Зелена не сум дала уште. Д. Портокал (2 ден), авокадо, јаболко и овес Р. Ориз, брокула, карфиол, лук, тиквица, морков и малку к. Млеко. В. Хип со јаболче од кутија
7+++ Д: телешко(2 ден)+ батат+ брокула+ пашканат+ ММ Р: просо+ кајсија+ тиква+ јаболко п.с. денес ја изеде кашичката со телешко, со сласт. Ви благодарам на сите за советите
8 без 1 ден Д: пченка хип, круша, јаболко, авокадо Р: пилешко (1ден), компир, морков, тиквица, кромид, масло Од утре вечера ама без форсирање и така се молиме за јадење, изглееда покрај излезените 2 растат нови заби и е нервозна и пренапорна
Денес: 7++ Д: Праска јаболко житарка Хип готова Р: Пилешко со домат, грашок морков хип ( 3 ден воведување) В: Јаболко просо на хип Утре: Д: Јаболко палента и бисквити лупилу да ги пробаме Р: Тиквичка, ориз, карфиол, морков мм