Неможам табелата да им ја најдам, али ипак вели уведување намирници од поднебјето,сезоната и навиките на семејството, јас се водам по ова правило, и не се плашам, здравје ако јави алергија прекинувам. Според мене, пак ке потенцирам, подобро риба сега отколку авокадо, манго, папаја, амарант,киноа увезени од незнам каде ма колку сакаат нутритивно биле богати. Секоја мајка го прави најдоброто за своето дете, така вие, така и јас. Ова е мое мислење и мој начин на исхрана на моето дете, никому ништо не наложувам, само споделив за помош на комбинација на некоја од вас, како што и јас црпам идеи од вас, бидете ми поздравени, имајте убав ден
ај види кому што сум пишала, па премини на пишување реферати. Ако си спремна за карање, одмини ме. Ако прочита како што е напишано, а не како што сакаше да читаш, ќе видеше дела всушност исто сме напишале. А за тоа истакнување колку многу знаеш, следиш аматерска група и споделуваш линкови од немедицински лица. Мислам, нема потреба од истакнување. Има и други медицински лица тука, ама не си ги забележала затоа што се многу приземјени и си бркаат работа со својата специјалност. ајде сега биди поздравена.
Мислам пред една-две недели, исто по 3 дена, едно чешне го сецкав на тенки парчиња инаку ќе те утепа од мириз кога ќе се гушкате им дава шмек на кашичките, мојата сега повеќњ сака зелњнчукови него овошни
8 Д. Хип круша и слива со житарки Р. Грашак, компир, морков, тиквица, доматно и кромид. В. Хип каша со банана
7+++ Денес Д: Јаболко, банана и овес Р: Компир, пиперка 2 ден, блитва, морков, карфиол и мм Утре: Д: Слива, јаболко палента Р: Телешко со грашок и ориз
11+++ Д: кус кус манго авокадо вишни У:смуди со кокосово млеко , банана1/4, авокадо ,1 лаж кокос. Р:жолчка со батат , тиквица , боранија , мм. У: сутлијаш со кокосово млеко и ц.цимет В:палента моцарела и грчки јогурт Ние сме 11 месеци и се уште немам дадено риба и цитрусови. Толку многу стравувам за овие намирници , бидејќи се мачиме со атопичен дерматит на лице.
Дали цица бебето и кога е цицањето при овој ваш распоред? Нас рано ни е, имаме само 2 оброци ама да знам како би било во иднина. Ноќни подои немаме одамна, последно цицање на малата и е во 22-23ч.