Ставам повеќе лажици од напишаното. Јас немам вечера воведено ама и имам дадено за проба од таа. Не ни знам колку точно лажици само гледав да ја згуснам. Другарка има воведено леб и ја дава со надробен леб и така се згуснувала, вели дека многу и ја сака малото.
7+++ Д: слива, банана, 3 житарки Холле Р: жолчка, тиквица, карфиол, батат Ај и тука да прашам ако знае некој зошто од хрватската група не препорачуваат користење на житаркиве бебешки од кутии, не можам да најдам одговор во search на групата
затоа што се знае што треба да јаде бебе - цело зрно житарка, свежо овошје.. овие инстант се инстант. Колку и да се био и не знам ти што, сепак се процесирани. пс. Да не мислиш дека те осудувам. Давам и јас
Колку ужинки им давате на 11 месечни бебињА? И што за ужина? Мојава цица колку сака, и давам овошје за ужина, некогаш само кисело млеко си лапка, некогаш и правам овошен јогурт.. Некоја друга идеја да ми дадете?
Моиве се 10+ истите комбинации ги правам и јас ) овошје, к.млеко, овошје со к.млеко, смукалче. Толку. Немам идеи за ужини, кој дава плус нешто нека не просветли плс 1 ужина имаат сеуште, некако кнап сме со времево и немам каде втора да им убацам.
Цели ми се жолти како од жолта раса да се ама па немам што да давам треба се портокалово да тргнам од мени, не му се замарам многу, нема штета.
Јас ужина и давам помеѓу доручек и ручек, не знам дали помеѓу ручек и вечера треба.. Станува во 7ч си легнува во 20ч. Читам палачинки, ама тие повеќе ми се како за доручек..
Утре прави 7 месеци... Доручек денес: цела круша и 2 органски сливи на пареа и пченка Хипп. Ручек: мало парче месо од петел, едно младо компирче, пола морков, тиквица, пашканат, млад кромид и малку од водата во која се вареа месото од петел и зеленчукот. Денес за прв пат ставив малку месо во кашичката, значи воведувам месо...
Ги купив од Тинексот во Лиса, ама сушени се. После ќе ти ја пратам опаковката на слика... Превкусни се.
8 Вчера Д. ДМ слива, јаболко гриз Р. Холе компир, тиквица, грашок В. ДМ кекс денес Д. Банана, јаболко бисквити Хип Р. Хип, пченка морков и телешко В. Хип ноќна со праска и гриз